la-chine-assouplit-les-transactions-sur-le-yuan 20180529094632

Els inversors estan pendents aquest dilluns dels moviments del iuan, després que el Banc Popular de la Xina hagi anunciat canvis en les regles que fan més barat posar-se en curt amb aquesta divisa.

El banc central va comunicar aquest dissabte que les institucions financeres ja no necessiten reservar diners en efectiu quan realitzin algunes operacions de divises a curt, amb efecte a partir d'aquest dilluns. Anteriorment, les institucions financeres havien de reservar el 20% de la quantitat de liquidació dels contractes a termini en iuans del mes anterior com a reserves de risc de canvi, segons Reuters.

El iuan de la costa es va afeblir fins a 6,7137 per dòlar. Mentrestant, la seva contrapart a l'estranger es va negociar per última vegada a 6,7112 per dòlar.

La mesura del banc central xinès "no ha de ser confosa amb una resposta política que té com a objectiu apagar-ne la força (del iuan xinès)", va escriure en una nota Vishnu Varathan, cap d'economia i estratègia del Banc Mizuho.

"La realitat està molt més prop d'una mesura per a eliminar la distorsió d'aquest requisit de reserva com a part de la seva iniciativa més àmplia d'obrir els seus mercats de capitals", va dir.

ALCES EN LES BORSES

Les accions a l'Àsia-Pacífic en general han avançat aquest dilluns, amb els inversors seguint de prop el iuan. Les accions de la Xina continental van estar entre les millors, amb el Shangai pujant un 2,64%, fins prop de 3.358,46, mentre que el Shenzhen va avançar un 3,151%, fins aproximadament 13.708,07.

Els moviments de les accions xineses es van produir després que el mitjà de comunicació estatal Xinhua informés aquest diumenge que el país "ha revelat un nou pla de reforma integral per al Shenzhen", donant a les autoritats locals "més participació i més directa en els negocis" en àrees com la realització de reformes econòmiques basades en el mercat.

L'índex Hang Seng d'Hong Kong també va pujar més d'un 2%. Les accions dels bancs xinesos que cotitzen a la ciutat es van disparar. El Banc de la Construcció de la Xina va sumar un 5,98%, el ICBC va pujar un 6,23%, mentre que el Banc de la Xina va guanyar un 4,6%.

En altres llocs, el Kospi de Corea del Sud va pujar un 0,49%, per a tancar en 2.403,73.

Mentrestant, l'S&P/ASX 200 va pujar un 0,49%, fins a 6.132. Al Japó, el Nikkei 225 es va desviar de la tendència i va caure un 0,26% per a tancar en 23.558,69, mentre que l'índex Topix va cedir un 0,24%, per a acabar el seu dia de negociació a 1.643,35.

L'índex més ampli del MSCI d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó va guanyar 1,06%.

Noticias relacionadas

contador