pboc, beijing, peoples bank, china

El banc central de la Xina ha sorprès aquest dilluns amb una retallada de tipus que el mercat no esperava, i ha reduït el tipus de recompra inversa a 7 dies de l'1,8% a l'1,7%.

Els tipus d'interès dels préstecs a un i cinc anys també es van reduir en 10 punts bàsics cadascun, fins al 3,35% i el 3,85%, respectivament, sorprenent els mercats, ja que els economistes no nüesperaven cap canvi . El Banc Popular de la Xina (PBoC) també reduirà a partir del juliol els requisits de garantia per a la facilitat de préstec a mitjà termini (MLF). El tipus actual de la MLF se situa al 2,5%.

Una enquesta realitzada per Reuters la setmana passada va mostrar que el 64% dels enquestats esperaven que tant el tipus a un any com el de cinc anys es mantinguessin sense canvis. El tipus a un any serveix de referència per a la majoria dels préstecs a empreses i el tipus a cinc anys serveix de referència per a les hipoteques.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,94% després de l'anunci del PBoC, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina perd un 0,72%.

Els inversors també han avaluat avui l'impacte de la gran interrupció global de IT a finals de la setmana passada. Els ordinadors que fas servir el sistema operatiu Windows de Microsoft es van quedar bloquejats divendres a causa d'una fallada en una actualització emesa per l'empresa de ciberseguretat CrowdStrike, fet que va provocar una caiguda de l'11% en les seves accions.

Microsoft va dir en una publicació al bloc aquest cap de setmana que estima que 8,5 milions de dispositius Windows, o menys de l'1% de totes les màquines Windows, s'en van veure afectats.

Aquesta setmana, els inversors estaran atents a les dades del PIB de Corea del Sud i als EUA, així com a les dades d'activitat fabril de tota la regió. Corea del Sud i els EUA anunciaran els números avançats del PIB del segon trimestre dijous.

L'índex ponderat de Taiwan ha liderat les pèrdues a la regió, i ha caigut un 2,7%, arrossegat per les accions industrials i tecnològiques.

El Nikkei 225 del Japó ha cedit un 1,16%, mentre que el Topix ha baixat un 1%. Aquesta ha estat la primera vegada en tres setmanes que el Nikkei perd la marca de 40.000 punts.

El Kospi de Corea del Sud ha cedit un 1,44%, mentre que el Kosdaq, de petita capitalització, ha registrat una pèrdua més gran del 2,52%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha baixat un 0,5%.

contador