banco popular china

El Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) ha augmentat aquest dimecres, per quart mes consecutiu, les injeccions de liquiditat mitjançant el refinançament dels préstecs a mitjà termini. També ha mantingut sense canvis el tipus d'interès al 2,75%, en línia amb les expectatives del mercat.

El PBoC ha dit que mantindrà el tipus d'interès de 481.000 milions de iuans de préstecs a mitjà termini a un any a algunes institucions financeres al 2,75%, sense canvis respecte a l'anterior. A més, amb 200.000 milions de iuans en préstecs que vencen aquest mes, l'operació suposa una injecció neta de 281.000 milions de iuans al sistema bancari.

El banc central xinès ha explicat que l'operació de préstec de dimecres pretén "mantenir la liquiditat del sistema bancari raonablement àmplia" per satisfer plenament la demanda d'efectiu de les institucions financeres, segons ha destacat en un comunicat que recull 'CNBC'.

La injecció més gran de fons suggereix que les autoritats estan disposades a mantenir el mercat proveït amb prou fons a llarg termini, mentre que el modest objectiu de creixement econòmic de Pequín per a aquest any ha mostrat que els responsables polítics se senten còmodes amb l'actual ritme de recuperació després de la Covid-19.

Cal recordar que la Xina va fixar l'objectiu de creixement econòmic per a aquest any al voltant del 5% a la sessió anual de l'Assemblea Popular Nacional, a l'extrem inferior de les expectatives i també per sota de l'objectiu de l'any passat, del 5,5%.

El banc central del gegant asiàtic també ha injectat 104.000 milions de iuans a través de repos a set dies, mantenint el cost dels préstecs al 2,00%, segons ha informat a l'esmentat comunicat.

EL BoJ SEGUIRÀ 'ULTRA-DOVISH'

I també és notícia el Banc del Japó (BoJ), que ha publicat les actes de la seva última reunió, celebrada al gener, en què reitera la necessitat de mantenir la seva política 'ultra-dovish'. "El Banc hauria d'explicar amb cura que necessita continuar amb la relaxació monetària, que la seva política monetària acomodatícia no ha canviat, i que portarà temps assolir l'objectiu d'estabilitat de preus del 2% de manera sostenible i estable", recull aquest document.

Així mateix, les actes de la reunió també han mostrat que els membres del consell esperen una recuperació més gran de l'economia japonesa. Segons diuen, "alguns membres van expressar l'opinió que l'economia seguia repuntant, impulsada per la demanda interna; en concret, la recuperació de la demanda de serveis i un cicle virtuós al sector empresarial s'havien convertit en les forces motrius".

contador