ep archivo   documentacion para la firma de una hipoteca a 15 de marzo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El Banc d'Espanya ha confirmat aquest dijous que l'índex euríbor a un any, que s'utilitza com a referència principal per fixar el tipus d'interès dels préstecs hipotecaris concedits per les entitats de crèdit espanyoles, ha pujat l'octubre fins al 4,160% des del 4,149% del mes anterior, segons un comunicat difós per l'entitat.

Prenent com a referència els darrers 12 mesos, l'índex registra un ascens d'1,531 punts, que s'ha produït de forma paral·lela als augments repetits en els tipus d'interès duts a terme pel Banc Central Europeu (BCE) per intentar moderar l'avanç de la inflació.

A més, l'índex a una setmana ha tancat el mes al 3,882%, mentre que l'índex a un mes va tocar el 3,861%, per sota de les xifres a tres (3,968%) i sis mesos (4,115%).

L'analista d'XTB Joaquín Robles assegura que "prenent com a referència l'import i el termini d'amortització mitjà d'una hipoteca a Espanya, que són 150.000 euros i 25 anys, en el cas d'una revisió anual dels interessos, la pujada seria de 1.248 euros, xifra que es tradueix en un augment de la quota mensual de 104 euros".

"Des d'XTB pensem que l'euríbor continuarà condicionat per l'evolució de la inflació. En el cas que els preus repuntin significativament i els inversors comencin a descomptar la possibilitat d'una nova pujada de tipus, l'euríbor podria pujar fins a la zona compresa entre el 4,20% i el 4,5%, mentre que si continua la disminució progressiva d'inflació i els inversors comencen a descomptar el final de les pujades, pensant en la primera retallada de tipus, l'euríbor podria estabilitzar-se al voltant del 4%”, afegeix.

contador