• Hasta un periodo de 7-12 años frente al actual de 7-10 años
  • El Nikkei ha cerrado con fuertes pérdidas
Nikkei

El Banc del Japó ha augmentat el seu programa de compra d'actius ETF (fons cotitzats a la borsa), encara que per un import discret d'uns 2.500 milions de dòlars anuals.

A més, el BoJ ha anunciat que estendrà la maduresa del venciment dels seus bons, amb l'objectiu de seguir estimulant l'economia. Les compres d’ETF començaran pels fons cotitzats referenciats a l'índex Nikkei 400. Aquest nou programa donarà començament el mes d'abril.

UNS ESTÍMULS QUE NO HAN IMPULSAT EL MERCAT



Respecte dels bons, el BoJ estendrà el venciment dels bons en el seu balanç fins a un període de 7-12 anys, enfront de l'actual de 7-10 anys. Malgrat una reacció inicial alcista després de les mesures, el Nikkei ha tancat amb pèrdues properes al 2%.


Marcel Thieliant, economista de Capital Economics per al Japó, ha comentat que "aquestes mesures ajuden, però en la pràctica no marquen la diferència, ja que són mínimes. La seva previsió és que amb l'economia japonesa i la inflació controlada, el BoJ mantingui els estímuls econòmics durant la propera reunió de gener.

contador