dl australia sydney new south wales nsw commonwealth of australia asx 200 oceania asia pacific unsplash
Sharecast / Photoholgic via Unsplash

Les borses d'Àsia han tancat amb signe mixt aquest dimarts. El Shanghai Composite xinès ha pujat més de l'1%, seguit pel Kospi de Corea del Sud, el Hang Seng de Hong Kong i, menys, el Nikkei japonès. En negatiu, l'ASX australià ha baixat a prop de l'1%, després d'una pujada inesperada dels tipus d'interès del Banc de la Reserva Federal d'Austràlia (RBA).

  • 18.258,57
  • 1,36%

Després de la pausa realitzada a la reunió anterior, el mercat esperava que l'organisme monetari mantingués els interessos al 3,6%, però l'RBA els ha pujat 25 punts bàsics, fins al 3,85%.

"La inflació a Austràlia ha superat el punt màxim, però el 7% segueix sent massa alt i passarà un temps abans que torni al rang objectiu. Atesa la importància que la inflació torni a la meta dins d'un termini raonable, el Consell considera justificat un augment addicional en les taxes d'interès", ha explicat l'entitat al comunicat.

A més, en un to encara agressiu, ha afegit que "és possible que es requereixi un enduriment més gran de la política monetària per garantir que la inflació torni a l'objectiu en un termini raonable, però això dependrà de com evolucionin l'economia i la inflació".

L'RBA ha justificat la seva postura que "si bé les dades recents van mostrar una disminució benvinguda a la inflació, el pronòstic central continua sent que passaran un parell d'anys abans que la inflació torni a la part superior del rang objectiu; s'espera que la inflació sigui del 4,5% el 2023 i del 3% a mitjans del 2025".

ALTRES MERCATS

Per la seva banda, els futurs nord-americans cotitzen plans després de tancar dilluns amb pèrdues molt reduïdes, després de descomptar que JP Morgan finalment va haver de sortir al rescat de First Republic Bank.

En altres mercats, el petroli West Texas puja lleugerament un 0,03% (75,68 dòlars) i el Brent avança un 0,01% (79,33 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,1% (1,0987 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,1% (1.990 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,56% i el bitcoin puja un 0,1% (27.962 dòlars).

contador