dl australia aud australian dollar reserve bank of australia rba currency cash five dollar note unsplash
Sharecast / Melissa Walker Horn via Unsplash

El Banc de la Reserva Federal d'Austràlia (RBA) ha decidit mantenir els tipus d'interès al 4,1% de manera inesperada, ja que el consens anticipava una pujada nova del preu del diner fins al 4,35%.

"Les taxes d'interès més altes estan treballant per establir un equilibri més sostenible entre l'oferta i la demanda a l'economia i ho continuaran fent."

En vista d'això i de la incertesa que envolta el panorama econòmic, la Junta va decidir mantenir les taxes d'interès sense canvis aquest mes. Això donarà temps per avaluar l'impacte de l'augment de les taxes d'interès fins ara i les perspectives econòmiques", ha explicat l'organisme monetari, que al mes passat va apujar els tipus quan el mercat esperava que els mantingués.

L'RBA ha explicat la seva decisió perquè "la inflació a Austràlia ha superat el punt màxim i l'indicador mensual de l'IPC del maig va mostrar un nou descens".

Tot i això, ha afegit que "la inflació continua sent massa alta i ho seguirà sent durant un temps. I si l'alta inflació s'arrelés en les expectatives de la gent, seria molt costós reduir-la més tard, cosa que implicaria taxes d'interès encara més" altes i un major augment de la desocupació. Per aquestes raons, la prioritat de la Junta és tornar la inflació a la meta en un termini raonable”.

En aquest sentit, ha deixat la porta oberta a més alces de tipus, si són necessàries. "És possible que es requereixi un enduriment més gran de la política monetària per garantir que la inflació torni a l'objectiu en un termini raonable, però això dependrà de com evolucionin l'economia i la inflació", ha indicat l'RBA.

LA VALORACIÓ DELS EXPERTS

Els experts d'Oxford Economics comenten que "encara hi ha un to agressiu en la declaració de l'RBA i la Junta ha assenyalat que és possible que es requereixi un enduriment més gran de la política monetària".

Segons la seva valoració, l'organisme "serà molt sensible a qualsevol sorpresa alcista a la propera publicació de l'IPC, amb els riscos per a la inflació esmentats al mes passat encara molt presents". Per això, mantenen la seva previsió de "veure dues pujades de tipus més els propers mesos".

Noticias relacionadas

contador