jamie dimon jpmorgan bitcoin

Jamie Dimon, el president i conseller delegat de JP Morgan i una de les veus més influents als mercats, ha reiterat que no descarta veure els tipus d'interès en el 7% als Estats Units. "És possible", ha respost en ser qüestionat per això en una entrevista amb Bloomberg.

Les seves paraules no són noves, ja que va dir una cosa molt semblant la setmana passada. Però el renovat avís del banquer ha provocat un nou repunt en els rendiments dels bons a nivell mundial, que s'ha deixat sentir a les borses europees.

En aquest sentit, Dimon ha recomanat als inversors "que estiguin preparats" per a aquest possible escenari, tot i que ha reconegut "no saber" si el preu dels diners als EUA arribarà a aquest nivell. En qualsevol cas, ha afegit que "el perill més gran és la deflació".

Al fil de les paraules de Dimon, Michelle W. Bowman, governadora de la junta de la Reserva Federal, ha assegurat aquest dilluns que "probablement calguin nous augments de tipus perquè la inflació torni al 2% en el moment oportú".

El seu pronòstic es basa en el Resum de Projeccions Econòmiques publicat després de la reunió del FOMC del setembre, que "va mostrar que el participant mitjà espera que la inflació es mantingui per sobre del 2% almenys fins a finals del 2025". També hi influeix la seva "pròpia expectativa que el progrés en matèria d'inflació probablement sigui lent".

D'aquesta manera, ha conclòs que "serà necessari un enduriment més gran de les polítiques per reduir la inflació de manera sostenible i oportuna", i s'ha mostrat "disposada a donar suport a l'augment de la taxa dels fons federals en una reunió futura si les dades entrants indiquen que el progrés en matèria d'inflació s'ha estancat o és massa lent".

Noticias relacionadas

contador