jamie dimon ceo chairman jpmorgan jp morgan chase

El director executiu de JPMorgan Chase, Jamie Dimon, ha criticat els bancs centrals -especialment a la Reserva Federal (Fed)- per les seves previsions econòmiques, ja que estaven "totalment equivocats", recull CNBC.

Aquestes declaracions les ha fet a la cimera de la Iniciativa d'Inversió Futura a Riad, durant la qual ha afirmat que "fa 18 mesos estaven totalment equivocats". Es refereix a les previsions de la Fed durant gran part de l'any anterior, quan asseguraven que l'augment de la inflació seria "transitori". A més, esperaven que els tipus d'interès se situessin al 2,8%, que actualment han pujat fins al 5,25%.

Alhora, ha criticat el "sentiment d'omnipotència" que tenen tant els bancs centrals com els governs a l'hora de gestionar la situació actual. "Sóc cautelós", ha recalcat.

Preguntat sobre les possibles repercussions d'una pujada de les taxes d'interès, l'executiu de l'entitat bancària n'ha menyspreat l'impacte, assegurant que "no crec que hi hagi cap diferència si els tipus pugen 25 punts bàsics o més, com ara zero, cap, res".

LA MAJOR AMENAÇA AL QUAL ENFRONTA LA HUMANITAT

En aquest mateix fòrum, Dimon ha advertit que “el problema més greu a què s'enfronta la humanitat és la proliferació nuclear”.

"Crec que seria una ximpleria no mirar algunes d'aquestes coses que estan succeint avui a Ucraïna, a l'Orient Mitjà -òbviament el meu cor està commogut per Ucraïna, però també està afectant el petroli, els aliments, els preus dels aliments, els preus del gas, la migració, possible fam- que és probablement el més greu que hem enfrontat” ha assenyalat.

També ha destacat com a problemes que cal tenir en compte en el futur el creixent deute nacional i els “majors dèficits fiscals mai registrats en temps de pau.

Noticias relacionadas

contador