alison rose v2 580px

La consellera delegada del banc britànic NatWest (antic Royal Bank of Scotland), Alison Rose, ha anunciat la seva dimissió amb efecte immediat després d'admetre un "greu error de judici" en discutir la relació de l'exlíder del partit Brexit, Nigel Farage, amb el banc amb un periodista de la BBC.

L'entitat ha comunicat que la junta directiva i Rose en van acordar ahir a la nit, de mutu acord, la sortida. “La junta i Alison Rose han acordat, de mutu acord, que deixarà el càrrec de consellera delegada de NatWest Group. És un moment trist. Ha dedicat tota la vida laboral fins ara a NatWest i deixarà molts col·legues que la respecten i admiren", ha declarat Howard Davies, president de la junta del banc.

La sortida de l'executiva, que va assumir les regnes de NatWest el 2019, es va precipitar després que Rose admetés un "error de judici" per haver acceptat parlar amb un periodista de la BBC sobre la decisió de tancar el compte bancari de Nigel Faratge a Coutts, filial de NatWest.

L'antic líder del Partit per la Independència del Regne Unit (UKIP) havia denunciat que el banc privat Coutts havia tancat els comptes a causa de les seves posicions ideològiques i les seves opinions sobre diverses qüestions, en comptes de per raons merament financeres com s'havia exposat inicialment.

Després d'accedir a la documentació del banc sobre el seu cas, va sortir a la llum que l'entitat havia considerat que mantenir Farage com a client del banc no era consistent amb la "posició de Coutts com una organització inclusiva", ateses les seves "opinions declarades públicament".

“Segueixo immensament orgullosa del progrés que ha aconseguit el banc en el suport a les persones, les famílies i les empreses a tot el Regne Unit, i en la construcció de les bases per a un creixement sostenible. Els meus col·legues de NatWest són fonamentals per a aquest èxit, i per això m'agradaria agrair-los personalment tot el que han fet”, ha dit Alison Rose.

Per un període inicial de 12 mesos, i subjecte a l'aprovació regulatòria, la junta ha designat Paul Thwaite, l'actual CEO del negoci Comercial i Institucional, per assumir les responsabilitats de liderar el Grup NatWest. Al moment oportú es durà a terme un altre procés per nomenar-ne un successor permanent, ha indicat l'entitat.

contador