Deutsche Bank té clares les seves apostes guanyadores per 2021. El banc alemany recomana afegir a les carteres les borses emergents, especialment les asiàtiques, perquè es veuran més beneficiades per la ràpida recuperació de la Xina, així com les accions de les grans empreses tecnològiques nord-americanes.
El responsable de renda variable del centre d'inversions de Deutsche Bank a Espanya, Diego Jiménez-Albarracín, veu "molt positives" les perspectives per a les borses de Taiwan, Singapur, Malàisia i, en general, els socis comercials regionals de la Xina, que es beneficiaran primer de la recuperació del coronavirus. Així ho ha indicat aquest dijous durant la presentació de les perspectives d'inversió de l'entitat per a l'any que ve.
Deutsche Bank creu que les empreses dels mercats emergents podrien ser interessants pel menor risc de durada, índexs més granulars, que faciliten la diversificació, i la capacitat de les empreses per beneficiar-se d'una reactivació del comerç mundial i els pactes comercials regionals, sobretot a Àsia.
En menor mesura, la visió del banc també és bona per a la renda variable nord-americana. Els analistes de l'entitat alemanya creuen que encara hi ha potencial, tot i que algunes valoracions són exigents, i veu probable que es produeixin més guanys borsaris als EEUU, però amb volatilitat.
I és que a més de les 'FAANG' (Facebook, Apple, Amazon, Netflix i Google), ha destacat valors com Visa, Mastercard i Adobe entre els seus favorits. Jiménez-Albarracín, que creu que no hi ha una bombolla tecnològica, ha desaconsellat apostar per 'small caps', que poden ser "canibaliztades" per aquests gegants.
Pel que fa a la renda variable europea, també preveuen pujades per 2021, tot i que recorden que la composició sectorial és menys favorable, amb menys tecnologia, i les vacil·lants revisions a l'alça suggereixen un descompte continu enfront dels EUA. En el cas de l'IBEX 35, Jiménez-Albarracín ha assenyalat que l'índex "no reflecteix la situació de l'economia espanyola" pel gran pes de la banca i les elèctriques. Preveu que pugi el proper any i arribi als 9.000 punts, és a dir, una revaloració al voltant del 10%, en el cas que no hi hagi una tercera onada de la COVID i es recuperi l'economia llatinoamericana, a la qual hi ha molta exposició.
L'expert ha assenyalat que els bancs espanyols "han fet els seus deures", però segueixen cotitzant "amb descompte" i ha pronosticat que podrien recuperar-se i donar impuls al selectiu espanyol el 2021. A més, ha confiat que es recuperin els dividends en efectiu, un dels principals atractius de l'índex.
Dins de l'IBEX, ha destacat com a favorites Inditex, ACS, Ferrovial, Acciona, Grifols, IAG i Amadeus. Considera que segueixen sent líders mundials als seus sectors i donaran suport a la borsa espanyola quan millori el turisme i es recuperi el sector serveis. El responsable de renda variable del centre d'inversions de Deutsche Bank a Espanya creu que és "aviat" per parlar de rotació cíclica, tot i que veu que certes empreses cícliques com infraestructures es beneficiaran dels plans de recuperació i dels estímuls.
APOSTES A LA RENDA FIXA
Pel que fa als bons dels governs, el banc considera que segueixen sent "poc atractius" i les oportunitats podrien estar en el deute europeu perifèric, és a dir, el d'Espanya i Itàlia, que es beneficiaran del pla d'estímul en major mesura.
No obstant això, en la renda fixa la seva aposta és pels bons emergents, preferentment en el deute corporatiu, amb poques possibilitats de 'default', tot i que també veu oportunitats en els bons sobirans de regions emergents.
Pel que fa a actius 'refugi' com l'or, el banc anticipa que el seu preu es veurà sotmès a pressió per la recuperació econòmica mundial el 2021 i el preu de l'unça d'or se situï a l'entorn dels 2.100 dòlars.
Per 2021, l'assignació d'actius de Deutsche Bank inclou com a temes clau la seguretat cibernètica, 5G, atenció mèdica, els sectors alineats amb la generació 'Millennial' i la gestió de recursos.
ESPANYA CREIXERÀ MÉS QUE L'EUROZONA EL 2021
Deutsche Bank preveu que el PIB d'Espanya creixerà l'any que ve un 6,5%, després d'un desplomar-se previsiblement un 12,5% el 2020. Així, després del fort càstig d'aquest any, amb la pitjor caiguda estimada per l'OCDE, la recuperació espanyola serà la més gran de l'Eurozona, que s'espera que reboti un 5,5% el 2021, amb una inflació a l'entorn de l'1%.
El banc estima que, tot i la recuperació en el pròxim any, l'economia d'Espanya no tornarà als nivells previs a la crisi fins al 2023, un any més tard que Europa i dos anys després que els Estats Units. "Els fons europeus, si els fem servir bé, són una oportunitat boníssima per a Espanya per fer reformes estructurals que permetin guanyar eficiència i productivitat", ha valorat l'economista en cap de Deutsche Bank a Espanya, Rosa Duce.