small caps

Deutsche Bank creu que el comportament de les borses continuarà sent atractiu en un context marcat per l'inici d'una nova fase de creixement a nivell mundial, la rebaixa progressiva de les xifres d'inflació i uns bancs centrals desenvolupats en fase de rebaixes de tipus, tot el que és propici per als mercats financers. Tot i que reconeix que a curt termini les eleccions a França generaran volatilitat, per al 2024 en conjunt espera un comportament favorable per al mercat nord-americà, i també per a l'europeu.

Les eleccions franceses no pertorbaran un entorn que “seguim pensant és positiu per als mercats, fonamentalment perquè els tipus baixaran”, ha explicat aquest dimarts Rosa Duce, Chief Investment Officer de Deutsche Bank Espanya, que ha comparegut amb Alejandro Vidal, Head Investment Manager de l'entitat al nostre país, en una trobada amb els mitjans.

Els dos han explicat que, encara que segueixen apostant per invertir en 'large caps' (empreses de gran capitalització, entre les quals hi ha les grans tecnològiques nord-americanes, conegudes com els '7 Magnífics'), cal incloure també ara entre les apostes a les empreses de petita i mitjana capitalització (small-mid caps).

"Malgrat les fortes pujades, es preveu un bon comportament dels grans valors pel seu fort creixement de beneficis, la seva alta rendibilitat, el creixement secular de la IA i les elevades reserves d'efectiu que es podrien utilitzar per adquisicions estratègiques", ha assenyalat Vidal.

Tot i això, ha afegit que "és el moment d'entrar en empreses de petita i mitjana capitalització, sobretot a Europa, on serà possible beneficiar-se de les seves atractives valoracions i la nova acceleració del creixement de l'economia domèstica".

Les petites i mitjanes companyies estan infravalorades, ha remarcat l'expert, que ha especificat que, en el cas d'Europa, actualment ens trobem amb una prima de valoració de les petites companyies respecte a les grans "com no havíem vist en 17 anys".

“Mirant enrere, ha estat molt bé –i segueix estant bé– tenir ‘large caps’. Tot i això, mirant al futur, no podem obviar aquest buit de valoració que pot afavorir les petites companyies”, ha dit Alejandro Vidal.

RENDA FIXA

En renda fixa, les corbes de tipus es normalitzaran a mesura que continuïn les retallades, cosa que vol dir que tornarem a veure pendents positius, diu el banc, amb rebaixes principalment als trams de més curt termini, mentre que les rendibilitats a més llarg termini es mantindran altes durant més temps.

La rendibilitat dels actius de renda fixa arribarà majoritàriament dels atractius cupons, indica Deutsche Bank. Així, els bons de grau d'inversió (IG), tant als mercats en dòlars com en euros, continuen atraient fortes entrades de capital atesos els seus atractius cupons i uns balanços empresarials sanejats.

Per la seva banda, els diferencials dels bons d'alta rendibilitat han disminuït significativament, tot i que s'espera un cert eixamplament durant els propers 12 mesos.

Es preveu també que els diferencials sobirans dels mercats emergents augmentin. "S'observa potencial per a una lleugera disminució dels diferencials a l'Àsia excepte Japó, a mesura que hi pesi menys el pessimisme que envolta el sector immobiliari de la Xina".

PRIMERES MATÈRIES

Pel que fa al mercat de matèries primeres, les perspectives de Deutsche Bank mostren una forta demanda d'or, alhora que els bancs centrals diversifiquen globalment les reserves de divises.

Per part seva, les previsions mostren estabilitat per al petroli als nivells actuals de preu.

Les perspectives sobre el preu del coure continuen sent saludables i destaca la tendència alcista del carboni, al qual se li atorga el potencial més gran de retorn de totes les inversions durant els propers dotze mesos.

Per acabar, destaquen que, en divises, la volatilitat es manté baixa. "Els cicles de retallada de tipus sincronitzats haurien de mantenir la volatilitat dels tipus de canvi sota control".

contador