2004-9-16-shanghai-stock1-300x211

Els mercats asiàtics, especialment els xinesos, han sofert un correctiu dur aquest dilluns. La recuperació al mercat immobiliari de la Xina podria estar conduint algunes accions cap a una 'onada de vendes', així com els renovats temors sobre la 'salut' de la segona economia del món.

Malgrat que la producció industrial va pujar al gener al Japó un 3,7%, enfront d'una dada prevista de 3,3% i sent molt millor que no pas la dada de desembre de –1,7%, juntament amb els inicis d'habitatges nous (+0,2% enfront de 0,0% previst), les ordres de construcció van baixar un 13,8% enfront d'un increment previst d'un 14,8%, fent que la borsa nipona tanqués amb una caiguda de l'1,00%, fins als 16.027 punts. Això no és res enfront del desplom del 4,15% de la borsa de Xangai i l'1,42% de Hong Kong.


Vishnu Varathan, economista de Mizuho Bank, assenyala que l'apetit pel risc segueix sent "excepcionalment feble" a mesura que més inversors es decanten pels actius de refugi segur. "La rendibilitat dels bons a 10 anys dels Estats Units està caient per sota de l'1,8% i els forts guanys registrats en els valors refugi, ien japonès i or, demostren aquesta teoria".

contador