powellcbapuesta1

El mercat fa tota la setmana que està pendent de la compareixença d'avui divendres del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, des de Jackson Hole (16.00 hora espanyola). Els inversors volen que 'confirmi' que hi haurà una retallada de tipus al setembre (tal com descompta el consens) i fins i tot volen que 'aclareixi' si serà de 25 o 50 punts bàsics. Tot i això, hi ha qui avisa que s'han generat massa expectatives respecte al que pugui passar i que hi haurà "decepció".

"El 'problema' -entre cometes, perquè en realitat no és cap problema- és que el mercat espera massa clarificacions sobre futurs moviments de tipus, però Powell no les proporcionarà", afirmen contundents els analistes de Bankinter al seu informe diari d'aquest divendres.

Afegeixen que no té "cap sentit" que Powell assumeixi cap compromís de concreció sobre això.

"No orientarà gaire més sobre els tipus i se centrarà més aviat a reforçar i convèncer respecte a què l'economia (PIB, ocupació) evoluciona bé, neutralitzant els temors d'una recessió", comenta el banc.

Així doncs, cal esperar una decepció a curt termini per al mercat, però Bankinter apunta: "Convé estar preparat per fer-ho i no posar-se nerviós".

Tot i això, creu que l'enfocament global d'aquesta trobada de banquers centrals de Jackson Hole -que va començar ahir i es clausura demà- serà "més aviat dovish/suau sobre els tipus futurs", confirmant futures retallades, però insisteix que "és altament probable que el lliurament d'informació/orientació nova sembli insuficient i decebi, deixant a les borses fredes i actitud més aviat venedora de bons durant uns dies”.

Cal assenyalar que el president de la Reserva Federal de Filadèlfia, Patrick Harker, es va mostrar aquest dijous, durant la primera jornada del Simposi, partidari d'iniciar les retallades dels tipus d'interès, llevat que es produeixin "sorpreses" als indicadors econòmics que es publicaran al llarg de les properes setmanes. Recordem que divendres que ve arribarà una de les més rellevants, la despesa de consum personal (PCE) del mes de juliol.

"Per mi, tret d'alguna sorpresa en les dades que obtindrem, crec que hem d'iniciar aquest procés", va dir en referència a una possible flexibilització monetària en una entrevista concedida a Reuters.

A més, aposta per un cicle de retallades moderat, ja que considera que "un enfocament lent i metòdic és el camí correcte a seguir".

contador