La inflació s'ha convertit durant els últims dies i setmanes en aquest 'home de el sac' que espanta els inversors. En boca de tots, no han estat pocs els que han sortit al pas per descobrir refugis o 'búnquers' contra aquest fenomen, i aquests són els que recomanen Fraser Jenkins i el seu equip d'estrategues en Bernstein Research.
- 71,20$
- -0,13%
"Probablement no hi ha un major risc macro, tant estratègicament com tàcticament parlant, que la inflació i el que implica per a les carteres", alerten aquests experts.
Invertir en empreses el deute de les quals venci a llarg termini. Aquesta és la proposta que ofereixen des de Bernstein davant la inflació. Les companyies acaben d'emetre bons com mai durant la crisi de la Covid-19. La majoria d'elles ho va fer per finançar la seva supervivència, però per a altres va ser una oportunitat d'aprofitar-se de la Fed i les seves mesures per donar suport als mercats crediticis. Això va obrir al seu torn la porta a elevar el termini de venciment del deute.
Segons la lògica dels estrategs de Bernstein Research, la inflació pot ser una cosa positiva per a aquestes empreses que segueixen en funcionament i complint les seves obligacions financeres després d'haver emès bons de taxa fixa (un paper de deute a llarg termini que té una taxa d'interès defecte).
No hi ha una cura infal·lible contra la inflació. Segons els experts liderats per Jenkins, la seva resposta a ella pot ser tan bona com invertir en un altre tipus d'actius, com l'or o el bitcoin, als quals també se'ls sol considerar bon refugi.
"Una cartera d'empreses nord-americanes amb un venciment de deute a llarg termini ha rendit un 7% millor que una altra composta per accions amb deute que 'caduca' a curt termini aquest any", assenyalen. "A més, tenen valoracions més atractives", postil·len.
Des de Bernstein han localitzat més de 80 d'aquestes companyies 'refugi' contra la inflació. Algunes n'inclouen grans tecnològiques com Apple, Alphabet (matriu de Google), Amazon i Microsoft, a més de la desenvolupadora de videojocs Electronic Arts i les fabricants de semiconductors, Nvidia i Qualcomm.
La llista també inclou gegants de la telecomunicació als EUA, com Verizon i AT&T, a més d'empreses del sector 'retail' com Home Depot i Target. D'altres, també estan relacionades amb els productes de consum, com Coca-Cola, Nike, Kraft Heinz, McDonald's, Starbucks i Estée Lauder.
Del sector salut i biotecnològic, en Bernstein assenyalen Johnson & Johnson, Pfizer, Gilead Sciences, Regeneron i Biogen. En defensa, els seus experts es queden amb Lockheed Martin, Raytheon Technologies i Northrop Grumman. Finalment, una altra que passa el tall és l'operadora ferroviària, Kansas City Southern.