ep archivo   el vicepresidente del banco central europeo bce luis de guindos a 21 de abril de 2023
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

"Esperem que el BCE pugi els seus tipus en 25 punts bàsics a la reunió d'avui". És la previsió dels experts de Danske Bank, publicada al seu informe diari de mercats.

Igual que els experts de Nomura, aquests analistes esmenten la filtració del BCE realitzada dimarts a la nit, a través de Reuters, en què s'anticipava que el BCE elevarà la previsió d'inflació per al 2024, cosa que justificarà un nou alça dels interessos.

"Al nostre parer", asseguren des de Danske Bank, "això és una conseqüència natural (i esperada) de l'augment dels preus de l'energia des de l'última ronda de projeccions al juny".

Segons la seva opinió, "el factor clau per a la decisió d'avui serà la trajectòria projectada de la inflació subjacent fins al 2025".

En aquest sentit, esperen que “el pronòstic reflecteixi una forta dinàmica per a la inflació subjacent, impulsada per les estrictes condicions del mercat laboral”.

Això, "combinat amb les últimes (sòlids) dades d'inflació, hauria de justificar un augment final de 25 punts bàsics", afegeixen.

"També esperem", conclouen aquests analistes, "que estigui sobre la taula un avenç del final del procés de reinversió total del PEPP, actualment previst per al desembre del 2024".

LA PREVISIÓ DE RENTA 4

"El mercat ha elevat la probabilitat que avui pugi 25 punts bàsics fins al 70% (des de mínims del 30% fa dues setmanes, quan es van conèixer els febles PMIs de serveis) i dona per segura una pujada abans de final d'any (enfront dal 55% fa dues setmanes)”, expliquen des de Renta 4.

"Aquest increment de probabilitats està en línia amb la nostra idea que el BCE continuarà prioritzant el control de la inflació sobre la desacceleració del creixement", afegeixen.

Segons la seva anàlisi, "tota l'atenció d'avui estarà sobre el missatge de Lagarde. Si finalment hi ha pujada (escenari més probable), atenció al fet de si el BCE apunta a sostre o per contra deixa la porta oberta a increments addicionals".

"Si hi ha pausa", assenyalen, "deixarà la porta oberta a noves pujades, especialment tenint en compte que la seva actualització de perspectives d'inflació podria suposar una revisió a l'alça de l'IPC 2024 per sobre del 3% (enfront del 3% previst el juny) i reiteració que no esperen tornar a l'objectiu del 2% fins al 2025, tot i la previsible revisió a la baixa del creixement esperat”.

Noticias relacionadas

contador