ep logo de la gestora cvc en una de sus oficinas
CVC

CVC Capital Partners es prepara per llançar la seva sortida a la borsa d'Amsterdam als pròxims dies amb una valoració de 15.000 milions d'euros, en la qual seria l'OPV europea més gran de l'any, segons informa Bloomberg. El fons de capital risc encara no ha fixat un calendari, per la qual cosa l'anunci es pot estendre fins a la setmana que ve.

CVC podria començar a cotitzar el novembre, encara que hi ha l'opció que decideixi ajornar la transacció a l'últim moment si les condicions del mercat empitjoren.

En aquest sentit, els preparatius de CVC arriben en un moment precari per al mercat de sortides a borsa, que havia començat a ressorgir amb els debuts del dissenyador de xips Arm i del fabricant de sandàlies Birkenstock. Així mateix, la preocupació entre els inversors està augmentant davant l'augment de la tensió entre Israel i Hamàs, i la por que la guerra s'estengui per l'Orient Mitjà i es transformi en un conflicte regional.

Per això, les deliberacions estan en curs i CVC no ha finalitzat els detalls del pla de sortida a borsa.

Tot i això, cal recordar que el fons ja va suspendre l'any passat el seu pla per començar a cotitzar després de la caiguda dels mercats arran de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia.

CVC és una de les empreses de capital risc més conegudes d'Europa i gestiona més de 160.000 milions d'euros, segons les dades de la pàgina web. El juliol va captar 26.000 milions d'euros per al fons de fusions i adquisicions més gran de la història i també ha diversificat el seu negoci en noves àrees, incloent-hi les infraestructures i els fons secundaris.

contador