ep archivo   fachada de la sede de caixabank en la avenida diagonal de barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

CriteriaCaixa ha conclòs la sindicació d'un préstec per import de 1.650 milions d'euros en què han participat més de 20 bancs, en una operació coordinada i assegurada per Société Générale. El préstec permet a CriteriaCaixa finançar les oportunitats d'inversió que ha emprès al llarg del primer semestre del 2024, especialment les adquisicions de noves participacions en Telefónica, ACS i Colonial.

A més, segons ha afegit la companyia, contribueix que el hòlding iniciï el segon semestre de l'any amb nivells confortables de liquiditat, dotant-se d'una flexibilitat financera més gran per aprofitar les noves oportunitats de creixement que puguin sorgir, en el marc definit pel seu Pla Estratègic 2025-2030.

El nou finançament està format per dos trams. Un préstec pont per un import nominal de 1.150 milions d'euros, amb venciment a un any, extensible a dos períodes addicionals compromesos de sis mesos cadascun. Previsiblement, si les condicions de mercat ho permeten, CriteriaCaixa podria accedir properament al mercat de bons per refinançar aquest préstec pont.

El segon tram consisteix en un crèdit per un import de 500 milions d'euros, amb venciment a tres anys, opcionalment extensible a un any addicional.

Aquesta operació implica, així mateix, una valoració positiva per part del sector financer de la nova estratègia de creixement de CriteriaCaixa, així com de les mesures que conté el Pla Estratègic, asseguren des de la companyia.

Al costat de Société Générale, els bancs de relació que han participat com a mandated lead arrangers són Banc Santander, Bank of America, Barclays, BBVA, BNP, Credit Agricole, Goldman Sachs, HSBC, Intesa Sanpaolo, JP Morgan, MedioBanca, Natixis Unicredit i Sumitomo, mentre que els lead arranger són Banc Sabadell, Banc Cooperatiu, Bankinter, CecaBank, Deutsche Bank, Ibercaja, KutxaBank i Unicaja.

Noticias relacionadas

contador