ep archivo   cartel del nasdaq en times square nueva york estados unidos
EUROPA PRESS - Archivo

El Nasdaq va viure ahir la pitjor sessió des del 2022, amb retallades del 2,77%, i això alimenta més si és possible el debat de si l'esperada correcció de les borses ja ha arribat, debat que fa temps que sobrevola els mercats davant una certa 'debilitat' als grans índexs dels EUA per la pèrdua d'empenta de les grans tecnològiques.

En algun moment, els coneguts com a 7 Magnífics (Nvidia, Microsoft, Apple, Meta, Amazon, Netflix i Tesla) hauran de deixar de pujar com ho estan fent, i la gran pregunta és si aquest moment ja ha arribat.

Els comptes que Netflix publicarà aquesta nit, al tancament de Wall Street, donaran més informació per confirmar (o no) el que molts creuen que ja està passant, una rotació sectorial des de les Big Tech cap a altres sectors que no ha de ser una cosa dolenta, però que debilitaria aquests grans títols que, fins ara, han estat el gran suport dels índexs nord-americans.

"Abans o després, molts valors del sector tecnològic que estan sent molt castigats als darrers dies, tornaran a repuntar"

Els gegants nord-americans de xips Nvidia, Advanced Micro Devices i Broadcom van ser els artífexs de les retallades d'ahir al Nasdaq. Això, després d'una informació publicada a Bloomberg segons la qual l'administració de Joe Biden posarà més restriccions a les exportacions a la Xina dels grans fabricants de xips.

"Mentre tots especulen sobre com podria empitjorar la guerra comercial internacional en curs si Donald Trump torna a la Casa Blanca, va ser Joe Biden qui va donar un cop al mercat ahir, ja que la seva administració va informar que està considerant restriccions severes si empreses com la japonesa Tokyo Electron i l'holandesa ASML continuen proporcionant a la Xina les eines que necessiten per accedir a la tecnologia avançada de xips", escriu avui Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, a la seva crònica diària de mercats.

"Vegem si els resultats de Netflix i TSMC poden tornar el somriure als inversors i ajudar TSMC, que va perdre un 8% ahir, a recuperar part d'aquestes pèrdues. Però ahir es va demostrar que no necessàriament necessitem Donald Trump a la Casa Blanca" per avivar les tensions comercials amb la Xina i causar estralls entre els aliats. Biden també és bo fent aquesta feina", afegeix Ozkardeskaya.

TSMC està pujant més d'un 2% a Wall Street després de publicar comptes. La taiwanesa va superar estimacions tant amb els ingressos com amb els beneficis del segon trimestre.

UN DEBAT QUE VA A MÉS

Tot i això, el debat sobre si ja ha arrencat la gran correcció no és només d'ahir. L'índex Russell de companyies de petita capitalització, que en la sessió passada també va cedir posicions, acumula alces del voltant del 12% a l'últim mes. Tot això "suggereix una rotació sectorial en desenvolupament de les Big Tech cap a altres sectors", comenten els analistes.

"No sabem si l'actual procés de rotació sectorial, que considerem molt positiu per als mercats, continuarà i, per tant, es podrà consolidar a les properes setmanes", indica per la seva banda Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities. "El que sí que tenim clar que, abans o després, molts valors del sector tecnològic que estan sent molt castigats a les borses als últims dies, tornaran a repuntar, ja que tot el fenomen relacionat amb la Intel·ligència Artificial (IA) no ha fet més que començar”, afegeix contundent.

Noticias relacionadas

contador