ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitiza amb pèrdues després del tancament mixt de dimarts i després que Fitch Ratings hagi rebaixat aquesta matinada la valoració triple A dels Estats Units fins a 'AA+'. L'agència ha justificat la seva decisió pel "deteriorament fiscal previst per als propers tres anys", per l'erosió de la governança i per la càrrega creixent del deute.

  • 39.331,85
  • -

La secretària del Tresor, Janet Yellen, ha declarat en un comunicat que “estic en total desacord amb la decisió de Fitch Ratings. El canvi és arbitrari i es basa en dades obsoletes”.

LA VALORACIÓ DELS EXPERTS

“Hi ha una dita que diu que quan els Estats Units esternuden, la resta del món es refreda. Això està sent cert per la manera com la rebaixa de la valoració dels EUA ha preocupat els mercats a nivell mundial”, afirma Laith Khalaf, cap d'anàlisi d'Inversions d'AJ Bell.

“Quan el deute de l'economia més gran del món es considera de menor qualitat, naturalment preocuparà els inversors i els farà reconsiderar les carteres. També podria sorprendre alguns, ja que l'economia dels EUA està demostrant ser més resistent del que s'esperava”, afegeix aquest expert.

"Després d'aquesta rebaixa, la qualificació de Fitch se situa al mateix nivell que la de S&P, que va retirar l'AAA (màxima qualificació) al deute nord-americà el 2011". En aquell moment, la renda variable nord-americana va experimentar una correcció del 18% durant les setmanes següents (encara que es va recuperar a mitjà termini).

DADES SOBRE EL MERCAT LABORAL

Aquest dimecres hem conegut l'informe d'ocupació ADP per al mes de juliol, que ha pronosticat la creació de 324.000 llocs de treball privats. L'estimació anterior de la companyia va xifrar la creació d'ocupació del juny en 497.000, molt per sobre dels 209.000 que va reflectir la dada oficial.

Per a les dades oficials, el mercat projecta que els Estats Units hagin creat uns 184.000 nous llocs de treball el setè mes de l'any, enfront dels 209.000 creats al juny.

RESULTATS EMPRESARIALS

A nivell corporatiu, el mercat continua pendent dels resultats empresarials. Durant la jornada, publicaran les seves xifres empreses com a CVS Health, Yum! Brands i Humana abans de l'obertura; i Qualcomm, PayPal i Shopify després del tancament.

Tot i això, el plat gros de la setmana arriba dijous, ja que Apple i Amazon donaran a conèixer les seves xifres al tancament de la sessió. Altres companyies, com Airbnb, Moderna, Booking o Motorola també publicaran resultats aquest dijous.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 0,5%, fins als 85,37 dòlars, després de revaloritzar-se més d'un 14% el juliol. Per part seva, l'euro es deprecia lleugerament un 0,01%, fins als 1,0981 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,02% i l'unça d'or repunta un 0,5%, fins als 1.989 dòlars. Finalment, el bitcoin avança un 0,8%, fins als 29.481 dòlars.

Noticias relacionadas

contador