• Les accions d'empreses energètiques han tancat amb pujades a causa de les alces del petroli
  • El PMI manufacturer de la Xina Caixin va complir amb les expectatives
cbasia short2

Les accions a Àsia van tancar amb pujades aquest dimecres amb els mercats del Japó i Corea del Sud liderant els guanys a la regió. Els inversors també van celebrar els avanços del preu del petroli i la bona dada del PMI manufacturer de la Xina Caixin, que va complir amb les expectatives.

Les accions asiàtiques van tocar un màxim de 10 anys dimecres gràcies al sòlid creixement econòmic a nivell mundial, mentre que els preus del petroli van estendre l'alça a causa de les esperances que els principals productors de petroli mantindran les seves retallades de producció.

El Nikkei 225 del Japó va pujar un 1,86%, per tancar als 22.420,08 punts. Cal destacar que un dels sectors que ha liderat els avenços han estat les accions energètiques impulsades pels preus del petroli. També s'han registrat bona sessió les companyies fabricants d'automòbils. No obstant això, les accions relacionades amb la tecnologia han tancat amb diferents resultats. Cal destacar que les accions de Sony han pujat gairebé un 12% després d'informar dels seus resultats.

"Les esperances de retallades impositives als Estats Units, una lleu relaxació als rendiments dels bons a llarg termini des de finals del mes passat i una alça als preus del petroli són totes variables positives per a les accions asiàtiques", va dir Yukino Yamada, estrateg sènior de Daiwa Securities.

"El mes passat, hi va haver importants entrades de diners en accions d'alta tecnologia a Corea i Taiwan. I el PIB d'aquests països també va ser forta, mostrant que la fortalesa s'està estenent a tota l'economia, no només dins el sector d'alta tecnologia", ha afegit.

El creixement econòmic de Corea del Sud es va accelerar el seu creixement més ràpid en set anys durant l'últim trimestre, mentre que el creixement a Taiwan durant el mateix període va ser el més fort en dos anys i mig.

Els inversors se centren en el progrés d'un pla de reducció d'impostos dels Estats Units que està desenvolupant el president Donald Trump i els seus col·legues republicans i en l'anunci de Trump del proper cap de la Reserva Federal. La Casa Blanca va dir que revelarà la seva elecció de la Fed dijous.

L'índex del dòlar enfront d'una cistella de sis monedes principals es va situar als 94,66 des del màxim de tres mesos de la setmana passada de 95,15. L'euro es va moure poc en 1,1635 dòlars, encara que va mantenir certa distància del seu mínim de tres mesos d'1,1574 dòlars tocat divendres després que la postura del Banc Central Europeu es percebés com més moderada del que s'esperava.

Els futurs del cru Brent van aconseguir un màxim en dos anys de 61,41 dòlars per barril dimarts i es van mantenir als 61,16 dòlars per barril durant les primeres operacions d'Àsia del dimecres, una alça del 0,4 per cent.

Noticias relacionadas

contador