dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse dow jones industrial average nasdaq subway platform sign unsplash
Sharecast / Martin Ceralde via Unsplash

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest divendres després del signe mixt de dijous, amb el Nasdaq liderant els guanys gràcies a Tesla. Això, a mesura que els inversors fan balanç de les darreres dades macro i es preparen per encarar el tram final d'octubre, que estarà marcat pels resultats de les 'big tech' i el mercat laboral. Sense oblidar que cada cop falta menys per a les eleccions presidencials dels EUA.

  • 42.114,40
  • -

Pel que fa a això, per a Chris Beauchamp, analista en cap de mercat d'IG, a la borsa s'ha instal·lat "el tradicional període de debilitat preelectoral. Això hauria de persistir almenys fins a finals de mes, i probablement fins després de les eleccions, quan la història suggereix que veurem que les accions reprenen la marxa alcista".

"Les últimes sessions no han estat desitjables pel fet que les incerteses polítiques als Estats Units, el nerviosisme geopolític a l'Orient Mitjà i la creixent expectativa que la Reserva Federal (Fed) desaccelerarà el ritme de flexibilització monetària van empènyer els operadors a un segon pla“, valora Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.

En aquest sentit, diversos membres del banc central nord-americà han advocat per continuar retallant els tipus d'interès, però a un ritme moderat, cosa que ha disparat fins al 95% les possibilitats d'una baixada de 25 punts bàsics a la reunió del novembre, segons l'eina FedWatch de CME Group.

"Encara que hi ha una creixent especulació que la Fed podria fer una pausa en la seva naixent política de flexibilització al desembre", afegeix Ozkardeskaya.

A les últimes jornades, els bons també han estat protagonistes, en veure com en pujaven les rendibilitats, exercint pressió sobre les accions i sent un focus de preocupació per al mercat.

"Com hem assenyalat recentment, darrere d'aquest moviment hi ha dos factors principalment: la fortalesa més gran de l'esperat que està mostrant l'economia nord-americana, i la falta de disciplina fiscal que mostren els dos candidats a la presidència dels EUA als seus programes electorals", expliquen a Link Securities.

L'agenda macro d'aquest divendres inclou la lectura final de l'índex de confiança de la Universitat de Michigan, que també recull el sentiment econòmic de les llars davant de les eleccions presidencials dels Estats Units.

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos van camí de finalitzar una setmana de pèrdues liderada pel Dow Jones, que es deixa un 2%, mentre que l'S&P 500 i el Nasdaq cedeixen un 0,9% i un 0,4%, respectivament.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la temporada de resultats agafa força, sobretot, de cara a la setmana que ve, quan rendiran comptes grans tecnològics com Alphabet (dimarts); Microsoft i Meta (dimecres); Apple i Amazon (dijous).

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,28% (71,09 dòlars) i el Brent avança un 1,21% (75,28 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,0826 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,30% (2.740 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,178% i el bitcoin baixa un 0,32% (67.937 dòlars).

contador