un trader travaille a la bourse de wall street

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest dijous després de les vendes de dimecres, després que els inversors descomptessin les dades d'ocupació privada de la consultora ADP, que van mostrar la creació de menys llocs de treball del que s'esperava i una desacceleració dels salaris. El mercat espera veure reflectit aquest refredament a l'informe d'ocupació oficial que es coneixerà aquest divendres.

  • 20.190,42
  • 0,08%

"Els mercats nord-americans semblen haver començat a perdre força després del seu gran repunt del novembre, mentre els operadors fan un balanç de com n'és de resistent l'economia del país", explica Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.

Així mateix, la nova caiguda dels rendiments dels bons no va tenir un efecte positiu en la renda variable que, segons els experts de Link Securities, va continuar consolidant, després de cinc setmanes en què molts valors i els índexs han acumulat fortes revaloracions, i es van trobar tots ells molt sobrecomprats.

"El fet que l'índex VIX, que mesura la volatilitat de l'S&P 500, segueixi a nivells històricament baixos, fa que, de moment, no esperem caigudes més significatives en aquest mercat, almenys fins que la setmana vinent es donin a conèixer les intencions de la Reserva Federal (Fed), que igual que el BCE i el Banc d'Anglaterra (BoE), reuneix el comitè de política monetària”, afegeixen els analistes.

LA CLAU: EL MERCAT LABORAL

L'agenda econòmica d'aquest dijous inclou les peticions setmanals d'atur, que han mostrat un ascens menor a l'esperat, fins a les 220.000.

Els analistes d'Oxford Economics consideren que aquestes xifres "són consistents amb un mercat laboral que s'està refredant prou per descartar noves pujades de tipus, però encara prou saludable per impedir que es considerin retallades de tipus a curt termini".

"Serà necessària una moderació addicional en el creixement dels salaris perquè la inflació torni al 2%, i és probable que aquest progrés es produeixi lentament, cosa que mantindrà la Reserva Federal tot esperant durant la primera meitat del 2024", afegeixen.

Però la gran referència de la setmana és l'informe d'ocupació oficial, ja que de les xifres depèn l'evolució de la política monetària de la Reserva Federal (Fed).

El mercat descompta amb una probabilitat del 97,7%, segons l'eina FedWatch de CME Group, que el banc central nord-americà mantindrà els tipus a la reunió de desembre i, en aquest sentit, les dades de creació d'ocupació, que es coneixeran divendres, seran determinants per reafirmar aquest posicionament.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, GameStop cau un 4% a Wall Street després de donar a conèixer els resultats del tercer trimestre, que han mostrat una forta disminució de les vendes en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,68% (69,86 dòlars) i el Brent avança un 0,82% (74,91 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,15% (1,0777 dòlars), i l'unça d'or es guanya un 0,12% (2.050 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,153% i el bitcoin perd un 1,02% (43.514 dòlars).

Noticias relacionadas

contador