ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest divendres després del tancament baixista de dijous, després d'una dada d'IPC als Estats Units per sobre del que estava previst i una feble subhasta de bons del Tresor dels EUA a 30 anys feta durant la jornada.

  • 39.118,86
  • -

Tot i les últimes pèrdues, el Dow Jones encara acumula un guany setmanal del 0,7%, mentre l'S&P 500 avança un 0,9% i el Nasdaq puja un 1%.

Això després de descomptar els resultats de JP Morgan, Citi i Wells Fargo. Les xifres d'aquests bancs han superat els pronòstics, però les declaracions del CEO i el president de JP Morgan, Jamie Dimon, no han agradat al mercat.

"Ens trobem en el moment més perillós que el món ha vist en dècades", ha sentenciat el banquer, una de les veus més influents actualment als mercats.

D'altra banda, Microsoft ha superat l'últim obstacle que faltava per comprar Activision Blizzard per 69.000 milions de dòlars, després d'obtenir el permís del regulador britànic.

AGENDA ECONÒMICA

A l'agenda econòmica, la clau serà la confiança del consumidor nord-americà de la Universitat de Michigan. També inclou les expectatives d'inflació a 5 a 10 anys, que han caigut lleugerament als últims mesos fins al 2,8%, després d'assolir un màxim del 3,1% el maig.

A la Xina, l'IPC del setembre ha augmentat menys del previst, i les dades d'exportacions i importacions del mateix període han baixat més del 6%, en tots dos casos.

Aquestes xifres mostren "una vegada més que l'economia xinesa segueix tenint problemes", segons indica Michael Hewson, analista en cap de CMC Markets UK, cosa que no contribueix a impulsar l'optimisme del mercat.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el preu del petroli puja força. El cru West Texas repunta un 3,6% (86,06 dòlars) i el Brent rebota un 3,4% (89,11 dòlars), mentre l'euro es deprecia un 0,15% (1,0522 dòlars) i l'unça d'or avança un 2% (1.920 dòlars).

La cotització de l''or negre' està condicionada pel conflicte a l'Orient Mitjà. Israel ha donat 24 hores als habitants del nord de la franja de Gaza perquè vagin cap al sud del territori. Això anticipa una ofensiva terrestre per part de l'exèrcit israelià durant les properes hores o dies.

Mentrestant, el secretari d'Estat dels Estats Units, Anthony Blinken, ha mostrat suport a Israel, tot i que ha afegit que el seu objectiu és evitar que el conflicte es transformi en una guerra regional.

En aquest sentit, el ministre d'Afers Estrangers de l'Iran, Hossein Amir-Abdollahian, ha dit que la "continuació dels crims de guerra contra Palestina i Gaza" podria obrir un nou front de guerra, i que Israel en serà "responsable de les conseqüències".

Després de reunir-se amb el líder de Hezbol·là, Hassan Nasrallah, la milícia que recolza els palestins des del Líban, país fronterer amb Israel, ha afegit que "per descomptat, en el cas de la continuació dels crims de guerra i el bloqueig humanitari de Gaza i Palestina, totes les possibilitats i decisions dels altres corrents de la resistència són possibles”.

La possibilitat que el conflicte es converteixi en una guerra regional entre Israel i l'Iran és el risc principal per als mercats.

Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,612%, i el bitcoin puja un 0,66% (26.871 dòlars).

Noticias relacionadas

contador