ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20230420115703
EUROPA PRESS - Archivo

Compres moderades a Wall Street aquest dimecres després dels guanys de dimarts i a mesura que els inversors es preparen per conèixer noves dades sobre la situació del mercat laboral i busquen alguna pista sobre els propers moviments de la Reserva Federal (Fed).

  • 20.011,89
  • 1,01%

I és que l'ocupació dels EUA continua mostrant alguns símptomes de refredament, sobretot després de la publicació de les vacants d'ocupació de l'enquesta JOLTS de l'Oficina d'Estadístiques Laborals de l'abril, que van baixar de 8,355 milions a 8,059 milions, el nivell més baix des de febrer de 2021.

"La xifra, més suau del que s'esperava, va impulsar la gana pels bons del Tresor nord-americà i va augmentar la probabilitat de veure la primera retallada de la Reserva Federal (Fed) al setembre", destaca Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Aquest dimecres, les mirades s'han centrat en la dada d'ocupació privada de la consultora ADP, que ha mostrat un nou alentiment del mercat laboral nord-americà amb la creació de 152.000 llocs de treball al maig, una xifra sensiblement inferior als 175.000 llocs creats a l'abril.

L'agenda econòmica d'aquest dimecres també inclou la publicació del PMI i l'ISM serveis del maig.

De tota manera, des de Link Securities creuen que, a partir d'ara, i a diferència del que passava als últims mesos, les males dades macroeconòmiques seran tractades pels inversors com el que són, males dades. "L'escenari 'ideal' que descomptaven els inversors en què l'economia nord-americana seguia creixent a un fort ritme i la Reserva Federal (Fed) baixava les seves taxes d'interès de referència no es donarà", indiquen.

ATENTS ALS BANCS CENTRALS

Més enllà de les dades macro, el focus d'atenció del mercat està posat als bancs centrals que es reuneixen aquesta setmana per prendre decisions sobre els tipus d'interès.

El primer ha estat el Banc del Canadà (BoC) que, tal com estava previst, ha portat a terme una retallada de 25 punts bàsics, situant les taxes al 4,75%, per la “continua evidència que la inflació subjacent està disminuint".

Dijous arribarà el torn del Banc Central Europeu (BCE), i els inversors descompten el mateix moviment, una baixada de 25 punts bàsics, encara que la clau serà saber quin camí es prendrà després.

"S'espera que el BCE redueixi les taxes d'interès en 25 punts bàsics dijous, la primera vegada que es retallen les taxes d'interès al bloc monetari des del 2019. Actualment hi ha una probabilitat del 99% que una retallada estigui descomptada al mercat de swaps de la zona de l'euro. Quan s'anticipa tant una retallada de tipus, l'atenció se centra en el que ve després”, subratlla Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, HP Enterprise es dispara un 13% a la sessió després de superar les expectatives amb els seus resultats del seu segon trimestre fiscal 2024 gràcies a la intel·ligència artificial (IA).

En altres mercats, el petroli West Texas guanya un 0,53% (73,59 dòlars) i el Brent puja un 0,52% (77,90 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,07% (1,0886 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,71% (2.364 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,31% i el bitcoin avança un 0,83% (71.003 dòlars).

Noticias relacionadas

contador