ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20230420115703
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street registra compres moderades aquest dimarts després del signe mixt de dilluns en un mercat que mira amb atenció la reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed) i Microsoft, que donarà a conèixer els comptes al tancament en un moment en què les 'big tech' s'han vist afectades per una forta presa de beneficis durant les últimes setmanes, principalment per algunes expectatives de resultats pitjors a les esperades, cosa que ha provocat una rotació sectorial cap a sectors més cíclics o defensius.

  • 19.423,06
  • -0,47%

Així mateix, aquest dimarts comença nou conclave monetari de la Fed, mentre que dimecres es farà pública la seva decisió. Els inversors descompten que els tipus d'interès es deixaran sense canvis, encara que esperen alguna pista sobre l'inici de la relaxació de la política monetària.

Per això, tant el comunicat del banc central nord-americà com les paraules del seu president, Jerome Powell, seran analitzades al detall buscant indicis d'una primera retallada al setembre.

"No s'espera que el banc central nord-americà adopti cap canvi en la política monetària, encara que els inversors escrutaran amb deteniment el comunicat del FOMC posterior a la reunió, així com la roda de premsa posterior que oferirà el president de la Fed, Jerome Powell, a la recerca de qualsevol detall que confirmi l'expectativa del mercat que la primera rebaixa de tipus d'interès de referència la durà a terme a la reunió de setembre", indiquen des de Link Securities.

En referència a això, per a Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, "la decisió de la Fed certament no provocarà focs artificials, ja que Jerome Powell probablement insinuarà una propera retallada de taxes al setembre".

Al pla macro, el mercat laboral serà el protagonista de la setmana amb l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral JOLTS de juny (dimarts), la publicació de les dades d'ocupació d'ADP (dimecres), les peticions setmanals de desocupació (dijous) i l'informe d'ocupació oficial (divendres).

Aquest dimarts l'agenda també inclou la confiança del consumidor dels EUA, que oferirà una visió millor de la recuperació econòmica nord-americana.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la temporada de resultats continua avançant amb Microsoft, que donarà a conèixer els comptes al tancament del mercat. Durant la setmana, altres tecnològiques com Meta, Apple o Amazon també presentaran les xifres.

"El creixement del centre de dades de Microsoft serà el focus d'atenció i pot complir i fins i tot superar les expectatives, ja que les grans empreses tecnològiques segueixen gastant molt en eines d'intel·ligència artificial. Però els bons resultats poden no generar el mateix entusiasme que els trimestres anteriors si empreses com Facebook i Google no confirmen l'impacte positiu de la intel·ligència artificial als seus ingressos", valora Ozkardeskaya.

En el cas del fabricant de l'iPhone, la companyia ha informat que els dos models d'IA que sustenten Apple Intelligence, el sistema d'intel·ligència artificial, han estat preentrenats en xips dissenyats per Google.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,84% (75,17 dòlars) i el Brent cedeix un 0,90% (79,06 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,11% (1,081 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,57% (2.391 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cedeix al 4,162% i el bitcoin perd un 1,09% (66.640 dòlars).

contador