nvidia 20240814091212

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest dijous, malgrat les retallades registrades a Nvidia després de publicar ahir a la nit resultats. Tot i això, aquests descensos al gegant tecnològic s'estan reduint enmig d'una forta volatilitat en els seus títols, i això anima els índexs.

  • 41.393,78
  • -

Cal destacar que Nvidia ha presentat uns resultats impressionants del segon trimestre fiscal 2025, que han superat el consens. Tot i això, el mercat, que sempre demana més a aquesta companyia, l'ha penalitzat en borsa perquè no ha superat les expectatives dels analistes més exigents i per certa incertesa en el cronograma del seu xip Blackwell.

Nvidia va guanyar 16.599 milions de dòlars al segon trimestre fiscal 2025, xifra que suposa un increment del 168%, i va aconseguir un augment dels ingressos del 122%, fins als 30.040 milions de dòlars. A més, va anunciar una recompra addicional d'accions per 50.000 milions de dòlars. Tot i així, està caient en borsa.

"Difícilment ho podria haver fet millor. Els resultats reals i les previsions van superar per molt les expectatives mitjana del mercat, i no hi havia res més que l'empresa pogués fer per mantenir l'entusiasme... però, no obstant, no van assolir les estimacions més altes a Wall Street", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"I quan dic 'les estimacions més altes' em refereixo, per exemple, a la previsió d'ingressos del tercer trimestre d'alguns analistes, que era de gairebé 38.000 milions, cosa que és un nombre fora del comú, però també és la raó per la qual el preu de les accions d'Nvidia està caient”.

Nvidia ha avançat que preveu uns ingressos de 32.500 milions de dòlars per al tercer trimestre, per sobre dels 31.770 milions previstos pel consens de mercat, però per sota d'aquestes previsions més exigents.

Afegeix l'experta que els brillants resultats es van veure opacats pel retard del xip Blackwell de propera generació i les preocupacions creixents que la competència arribarà aviat per aprofitar la monstruosa quota de mercat d'Nvidia, que se situa a prop del 80% per als xips avançats. "Combinat amb la notícia que Nvidia està sota investigació pel Departament de Justícia (DoJ) sobre si ha abusat de la seva posició dominant al mercat, no pinta bé per als futurs del Nasdaq aquest matí", apunta l'experta.

També cal destacar les caigudes que ahir va registrar a Wall Street Super Micro Computer (-20%) després que la companyia anunciés que retardarà la publicació dels seus comptes corresponents a l'any fiscal que va finalitzar el 30 de juny. La companyia no n'ha detallat el motiu, tot i que la decisió arriba després d'un atac del fons baixista Hindenburg Research, que va llançar un dia abans acusacions dient que Super Micro Computer mostra "signes flagrants d'alerta comptable, evidència de transaccions amb parts relacionades no revelades, fallades en sancions i controls d'exportació, i problemes amb clients".

Amb les tecnològiques al centre, l'atenció dels inversors s'ha centrat avui també en la primera revisió del PIB del segon trimestre als Estats Units, que ha mostrat un creixement interanual del 3%, superior al 2,8% de la publicació inicial. També s'han publicat aquest dijous les peticions setmanals de desocupació, que han caigut més del que s'esperava.

A l'àmbit empresarial, la temporada de resultats corporatius continua aquest dijous amb algunes marques de consum destacades, com ara Dollar General, Ulta Beauty i Lululemon Athletica. Campbell Soup i Best Buy també són a la llista.

Cal assenyalar també que les accions de Salesforce pugen un 3% després que el gegant del programari empresarial hagi superat les estimacions del segon trimestre fiscal tant en ingressos com en guanys, i hagi augmentat la seva perspectiva de guanys per a tot l'any.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1133 dòlars (+0,11%). El petroli, que ahir va cedir posicions, ara està rebotant tímidament: el barril Brent se situa als 78,81 dòlars (+0,20%) i el WTI, als 74,75 dòlars (+0,32%).

L'or suma un 0,45% (2.549 dòlars) i la plata, un 0,77% (29,42 dòlars).

El bitcoin es manté per sota dels 60.000 dòlars després de cedir ahir a primera hora un 6%. Es troba ara als 59.351 dòlars. L'ethereum, als 2.536 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3.839%.

Noticias relacionadas

contador