wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dilluns després de posar fi a una setmana durant la qual els índexs novaiorquesos van tenir un comportament mixt, amb el Dow Jones avançant un 2,08% i l'S&P 500, un 0,69%, mentre el Nasdaq va baixar un 0,57%. Precisament el Dow Jones va acabar en verd per desena sessió consecutiva, marcant la seva ratxa guanyadora més llarga des del 2017. Durant els propers dies, els inversors estaran molt atents als resultats empresarials i a la reunió de tipus de la Reserva Federal (Fed).

  • 19.775,62
  • 0,47%

"La setmana passada va acabar amb una nota de precaució després que els primers guanys de les grans empreses tecnològiques no fossin dolentes, però no prou bones per impulsar encara més un repunt ja impressionant des del començament de l'any", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"Fins ara es pot parlar d'una temporada de resultats 'decent', però no extraordinària. En aquesta ocasió se sabia que els analistes de Wall Street no havien posat el 'listó' tan baix com altres vegades, sobretot perquè al llarg del trimestre, a diferència de trimestres precedents, no havien revisat substancialment les seves expectatives de resultats a la baixa", comenten els experts.

Al llarg dels propers dies, els inversors coneixeran molts més resultats empresarials, entre els quals destaquen els comptes de grans tecnològiques com Microsoft i Alphabet (matriu de Google), que ho faran dimarts, i Meta, que es confessarà davant del mercat dimecres.

A més dels resultats empresarials, els operadors s'enfronten aquesta setmana a la decisió de tipus de la Fed. El banc central nord-americà donarà a conèixer el dia 26 de juliol el seu últim moviment de política monetària, per al qual es descompta una pujada de 25 punts bàsics. Per això, l'atenció estarà posada sobre els comentaris relacionats amb els futurs moviments.

"El comportament positiu recent de la inflació ha fet pensar alguns inversors que la del juliol serà l'última pujada de tipus del cicle. No descartem aquesta possibilitat, encara que dubtem que es 'mulli' en aquest sentit, deixant la porta oberta a noves actuacions en matèria de tipus d'interès en funció de com evolucionin les dades, especialment les de la inflació", afegeixen a Link Securities.

REJUST DEL NASDAQ 100

Aquest dilluns també entra en vigor el reajustament al Nasdaq 100 amb l'objectiu de reduir les ponderacions de les grans tecnològiques que componen l'índex.

"El reequilibri especial es farà per abordar l'excés de concentració a l'índex mitjançant la redistribució dels pesos", han explicat en un comunicat.

Nasdaq ha detallat en la metodologia que l'ajust ajudarà a "evitar una situació en què els emissors amb ponderacions individuals superiors al 4,5% representin més del 48% de l'índex total".

En aquest sentit, el pes combinat del grup conegut com els set magnífics i format per Meta, Nvidia, Tesla, Apple, Microsoft, Alphabet i Amazon, es reduirà de poc més del 50% a poc més del 40%.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, aquest dilluns s'han publicat els PMI manufacturer i de serveis avançats del juliol, que han mostrat una reculada en el cas de l'activitat dels prestadors de serveis i una millora dels fabricants, encara que es mantenen en terreny contractiu.

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,74% (77,64 dòlars) i el Brent guanya un 0,60% (81,55 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,33% (1,1086 dòlars), i l'unça d'or retrocedeix un 0,09% (1.963 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,825% i el bitcoin es deixa un 3,06% (29.202 dòlars).

contador