dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse nasdaq trading finance us usa united states of america unsplash
Sharecast / Sophie Backes via Unsplash

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest dimarts després dels guanys de dilluns, que van portar el Dow Jones a marcar un nou rècord, en una sessió durant la qual l'atemptat contra Donald Trump va marcar el ritme del mercat, davant l'augment de possibilitats que l'expresident guanyi les eleccions al proper mes de novembre. Per això, els inversors continuen molt atents a la situació política del país, sense perdre de vista la temporada de resultats.

  • 41.096,77
  • -

"La probabilitat creixent que Trump guanyi les presidencials va condicionar aquest dilluns en gran mesura el comportament sectorial a les borses nord-americanes, on els sectors/valors que els inversors consideren que sortiran beneficiats d'una nova presidència de Trump, especialment per la desregulació que això comportaria, com els de l'energia, els bancs, especialment els regionals, o els industrials, van ser els que millor ho van fer", analitzen des de Link Securities.

Aquests experts també posen èmfasi sobre el positiu comportament dels valors de petita i mitjana capitalització, que "fa uns dies que superen el mercat després d'haver-se quedat molt endarrerits durant els últims mesos, igual que els valors de tall cíclic i les companyies catalogades de valor, cosa que indica que la rotació sectorial iniciada la setmana passada sembla que segueix el seu curs".

Com a resultat, els EUA van començar la setmana amb una nota positiva després de l'intent d'assassinat de Trump i "tots els principals índexs nord-americans (l'S&P500, el Nasdaq 100 i el Dow Jones) van obtenir guanys mentre el Russell 2000 saltava un 1,80%", indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

De fet, Trump reapareixia a la Convenció Nacional Republicana, que se celebra entre el 15 i el 18 de juliol a Milwaukee (Wisconsin) i en què s'ha fet oficial la nominació del magnat en la seva carrera cap a la Casa Blanca.

En aquest acte va fer conèixer que el senador J.D. Vance serà el seu vicepresident, ja que considera que és "la persona més adequada per assumir el càrrec".

POWELL I LA INFLACIÓ

Un altre dels focus d'atenció per al mercat continua sent la Reserva Federal (Fed), especialment després que, després de la moderació de l'IPC del juny, les probabilitats que el banc central nord-americà comenci a retallar els tipus d'interès al setembre elevat al 86%.

En aquest sentit, el titular de l'organisme, Jerome Powell, destacava dilluns que la Fed no esperarà fins que la inflació baixi al 2% per relaxar la política monetària.

"Si esperes fins que la inflació baixi al 2%, probablement hagis esperat massa, perquè l'ajust que fas, o el nivell d'ajust que tens, encara té efectes que probablement portaran la inflació per sota del 2%", assegurava durant una entrevista amb David Rubenstein al Club Econòmic de Washington.

A més, l'agenda econòmica d'aquest dimarts ha inclòs la publicació de les vendes al detall del juny, que s'han mantingut sense canvis després de l'expansió del 0,3% del mes passat.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la temporada de resultats continua centrant l'atenció del mercat i en aquesta jornada s'han conegut els comptes de Bank of America, que ha guanyat un 6% menys entre l'abril i el juny, però supera previsions, i Morgan Stanley, que ha augmentat el benefici un 44% gràcies a la banca d'inversió.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,68% (80,53 dòlars) i el Brent cedeix un 1,64% (83,56 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,15% (1,0876 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,54% (2.442 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,20% i el bitcoin guanya un 0,73% (64.024 dòlars).

Noticias relacionadas

contador