new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Guanys i volatilitat a Wall Street després del tancament mixt de dimarts. Els inversors descompten la dada d'inflació del mes d'abril als EUA, que ha moderat l'avenç encara que continua a cotes molt altes, no vistes des de fa 40 anys.

  • 42.840,26
  • -

Un factor positiu ha arribat de la Xina, on els casos de Covid estan baixant. Això obre la porta que els confinaments se suavitzin i que l'activitat econòmica al gegant asiàtic comenci a normalitzar-se, cosa que també beneficiaria la cadena global de subministrament.

LA DADA D'INFLACIÓ SERÀ CLAU

L'índex de preus del consumidor (IPC) dels Estats Units a l'abril ha avançat un 8,3% en taxa interanual, una xifra una mica més baixa del 8,5% del març, encara que es queda per sobre del 8,1% previst. A l'evolució mensual, els preus han pujat un 0,3% enfront de l'1,2% anterior.

D'aquesta manera, la inflació general, encara que menor, continua sent a prop de màxims no vists des del 1981, fa més de 40 anys.

Quant a la taxa subjacent, que exclou els preus de l'energia i l'alimentació, s'ha situat al 6,2%, una xifra inferior al 6,5% del mes anterior, però queda per sobre del 6% esperat. En l'evolució respecte al març, aquest indicador ha avançat un 0,6%, enfront del 0,4% esperat.

"Els economistes s'han vist clarament sorpresos per l'acceleració dels preus, després de descartar el repunt com a "transitori" quan va començar a principis del 2021. L'augment de la inflació sembla ara més durador i, quan se li va preguntar si seguia sent "transitòria"", el president de la Reserva Federal (Fed) dels EUA, Jerome Powell, va dir que "probablement sigui un bon moment per retirar aquesta paraula", destaquen des de Schroders.

En relació amb la dada d'inflació, el president nord-americà, Joe Biden, ha presentat un pla per contenir els preus els propers mesos per rebaixar la pujada dels preus de cara a les eleccions de meitat de mandat, que se celebraran al novembre. Entre les mesures, no es descarta suprimir els aranzels aprovats per Donald Trump sobre els productes xinesos.

SÓN POSSIBLES REBOTS PUNTUALS

"No descartem repunts puntuals, propiciats per l'elevat nivell de supervenda que mostren els índexs i molts valors, encara que seran de curta durada, ja que molts inversors els aprofitaran per reduir posicions", expliquen des de Link Securities.

Segons la seva opinió, la principal diferència és que ara les borses no compten amb el suport dels bancs centrals, que ara són "un dels principals factors de risc a què s'enfronten les borses per la seva intenció de combatre l'alta inflació".

Encara que consideren "coherent" la postura d'aquestes entitats, afegeixen que el seu enduriment monetari "donarà la punta a moltes economies. Aquest escenari de baix creixement i alta inflació, amb tipus d'interès a l'alça, és el que comencen a descomptar els inversors, tal i com reflecteix el comportament dels mercats de renda fixa i variable mundials”.

REBOT PUNTUAL EN L'S&P 500

"L'S&P 500 confirma definitivament un canvi de tendència després de polvoritzar el suport dels 4.062 punts. El selectiu nord-americà confirma la formació d'una retirada temporal a la mitjana de 200 sessions i es mou en un canal baixista des del començament d'any", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per aquests preus podríem veure un rebot puntal, però hem de tenir molt present que la seva tendència és fortament baixista i que sembla molt probable una caiguda fins al nivell dels 3.800 punts. No observarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota de la resistència dels 4.310 punts”, afegeix aquest expert.

FRONT BÈLIC

Al front bèl·lic, la Intel·ligència nord-americana tem que la guerra no s'aturi a curt termini, ja que l'objectiu de Putin és controlar el sud i l'est d'Ucraïna i estendre la seva influència fins a la regió moldava de Transnistria.

Per la seva banda, les forces d'Ucraïna estan llançant contraofensives en algunes zones de l'est del país, de manera que l'avenç de les tropes russes no està sent tan ràpid com havia previst el Kremlin.

En altres mercats, el barril de cru West Texas rebota un 4,25% (104 dòlars) i el barril Brent avança un 3,66% (106,27 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,35% (1,0564 dòlars). A més, l'unça d'or avança un 0,3% (1.846 dòlars). Finalment, el bitcoin baixa un 4,75% (28.859 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,03%.

Noticias relacionadas

contador