new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made
42.047,42
  • -
  • -

Wall Street registra pujades del 0,7%, impulsat per l'optimisme davant el possible acord comercial entre la Xina i els Estats Units. La Borsa de Nova York va caure lleugerament aquest dijous pel fiasco de la cimera entre Donald Trump i Kim Jong-un, però va aconseguir tancar el mes de febrer amb guanys del 3%, que permeten al Dow Jones i l'S&P 500 revalorar-se un 11% aquest any i al Nasdaq, un 13,5%.

Wall Street segueix l'estela de les borses europees, que s'han contagiat de l'optimisme de la negociació asiàtica i registren pujades des de primera hora del matí. Encara que durant els últims dies s'han conegut missatges contradictoris sobre el progrés de les negociacions entre Pequín i Washington, la veritat és que aquest divendres l'acord sembla més a prop.

Si tot va segons el previst, Donald Trump i Xi Jinping es reuniran a mitjans de març a Florida per segellar un text que ja s'està redactant, segons ha informat Bloomberg.

No obstant això, el president nord-americà s'ha encarregat de posar una nota de prudència en declarar, abans d'abandonar Vietnam, que "sempre està preparat" per cancel·lar qualsevol pacte si no és prou bo. Els principals esculls en les negociacions són les transferències de tecnologia i la protecció dels drets de propietat intel·lectual.

A més, en la confiança inversora també té molt a veure el fet que la dada del PIB dels EUA el 2018, conegut aquest dijous, hagi estat millor del que s'esperava. Cal recordar que l'economia nord-americana va créixer un 2,9% l'any passat.

Aquest divendres, al pla macroeconòmic, s'han conegut les dades d'ingressos i despeses personals. Els nord-americans van reduir la seva despesa un 0,5% el ​​desembre, percentatge que suposa el major descens des de 2009. Va caure tot i que els ingressos personals es van disparar un 1% durant l'últim mes de l'any i van marcar el major augment registrat des de l'any 2012. Els inversors també estaran atents a l'índex ISM manufacturer, el PMI manufacturer i l'índex de confiança del consumidor de Michigan.

Per la seva banda, a l'àmbit empresarial, destaca Tesla. L'empresa d’Elon Musk és notícia perquè acaba de posar a la venda el Model 3 baix cost per un preu de 35.000 dòlars. Així mateix, ha dit que només vendrà els seus cotxes a través del canal en línia per aconseguir contenir els preus. Aquest dijous els títols de la companyia van tancar amb caigudes del 4% després que Musk reconegués que era probable que Tesla no tingués beneficis aquest trimestre. Caldrà veure com es comporten els títols aquest divendres.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 (2.806 punts) ha recuperat la mitjana de 200 sessions després de revalorar-se a prop d'un 20% des dels mínims del passat 26 de desembre. "Lluny de donar cap símptoma de debilitat, estem veient com s'apropa a la resistència clau que presenta entre els 2.800 i els 2.815 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La superació d'aquest nivell de resistència seria un magnífic senyal que ens faria pensar en una continuació de les pujades fins als màxims històrics que va dibuixar el setembre de l'any passat als 2.940 punts, preus un 6% per sobre dels actuals", afegeix aquest expert

"Els magnífics nivells d'acumulació donen consistència a la tendència alcista actual. No veurem un senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre dels 2.681 punts", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas avança un 0,1%, fins als 57,26 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,18%, fins als 1,1389 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,75%, mentre el rendiment del bo a 2 anys puja fins al 2,53%.

Noticias relacionadas

contador