ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza amb guanys notables aquest dimarts després del signe mixt de dilluns, quan va destacar el comportament del sector de l'energia, recolzat en el repunt del preu del petroli. Aquest dimarts, els inversors han estat atents a la publicació de la dada clau d'inflació de l'octubre, que ha canviat completament el to de la sessió després de la publicació.

  • 42.025,19
  • -

La dada clau de la setmana per al mercat és l'IPC d'octubre, que ha mostrat una caiguda superior a l'esperada, amb la taxa general del 3,2% interanual i la subjacent al 4%.

Aquest indicador és fonamental de cara a l'evolució de la política monetària de la Reserva Federal (Fed), després que el seu president, Jerome Powell, digués fa uns dies que no estava segur d'"haver fet prou" en la lluita contra la inflació i que no dubtarà a "endurir encara més" si ho creu necessari.

En aquest sentit, Richard Garland, estrateg en cap d'inversions d'Omnis Investments, destaca que "la inflació nord-americana continua amb una tendència a la baixa", cosa que "hauria de reafirmar l'opinió de la Reserva Federal que les taxes d'interès són prou restrictives per portar la inflació novament a l'objectiu, encara que mantindran els augments de taxes sobre la taula fins que s'entrevegi una inflació baixa del 2%”.

"Tot i que encara és lluny una lectura reconfortant de la inflació, el mercat laboral s'està debilitant i el creixement econòmic es desaccelerarà a mesura que els consumidors moderin la despesa. Encara sembla més probable un aterratge suau de l'economia, però sorpreses negatives en el creixement econòmic podrien canviar l'enfocament de la Reserva Federal el proper any", afegeix.

John Leiper, director d'inversions de Titan Asset Management, subratlla que "el mercat estava preparat per una inflació una mica més alta, a causa en part dels persistents efectes estacionals".

"Per tant, encara que seguim lluny de l'objectiu de la Reserva Federal, això serà interpretat positivament pels mercats, descartant possibles pujades de tipus futures i amb retallades de tipus propers a l'1% per a finals del 2024. El rendiment dels bons del Tresor a 2 anys està caient a les notícies i les accions estan a l'alça", destaca.

TROBADA XI-BIDEN

A nivell polític, els operadors també estan pendents de la trobada que tindrà lloc aquest dimecres entre el president xinès, Xi Jinping, i el seu homòleg dels Estats Units, Joe Biden, en el marc de la Cimera de Cooperació Econòmica d'Àsia-Pacífic (APEC) que se celebra a San Francisco.

S'espera que els dos mandataris discuteixin una varietat de temes, incloent-hi les tensions sobre Taiwan, el comportament coercitiu de la Xina al Mar del Sud de la Xina i les preocupacions de Pequín sobre els controls d'exportació dels Estats Units dissenyats per frenar-ne la modernització militar.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'àmbit corporatiu, les empreses minoristes comencen a publicar els comptes trimestrals, unes xifres que seran seguides amb interès per part dels inversors per conèixer la salut del consumidor nord-americà de cara al període nadalenc.

Aquest dimarts ha estat el torn de Home Depot, que ha reduït el benefici net un 12,2% durant els últims tres mesos i les seves vendes han caigut un 3% al mateix lapse. Amb tot, els títols de la companyia pugen un 5% a la sessió en superar les expectatives del mercat.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,91% (79,02 dòlars) i el Brent avança un 0,86% (83,23 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 1,10% (1,0815 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,75% (1.964 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,438% i el bitcoin perd un 0,53% (36.620 dòlars).

Noticias relacionadas

contador