Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dijous després del signe mixt de dimecres, en una sessió durant la qual els bons van tornar a ser els protagonistes, després que el rendiment del Tresor a 10 anys assolís el nivell més alt des del 2007. Cal destacar que l'S&P 500 va aconseguir tornar a rebotar des de la mitjana de 200 sessions.
- 42.326,87
- -
Els inversors estan molt atents al mercat de deute i al preu del petroli, que continua disparat, cosa que ha augmentat les preocupacions sobre el seu impacte en una inflació que encara es manté lluny de l'objectiu del 2% marcat per la Reserva Federal (Fed).
"La liquidació de bons continua a causa del drama del govern nord-americà. Encara que Neel Kashkari digués que els EUA poden necessitar més d'una pujada més de tipus per controlar la inflació, les imminents converses sobre el tancament del govern, les vagues de Detroit i algunes dades econòmiques febles publicades darrerament insinuen que pot ser ambiciós apostar per més pujades de tipus", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
A l'agenda econòmica d'aquest dijous, els inversors han conegut la tercera lectura del PIB del segon trimestre, que ha confirmat el creixement del 2,1%, i les dades d'atur setmanal, que ha pujat menys del que s'esperava.
EL PETROLI SEGUEIX DISPARAT
El preu del petroli continua disparat. El barril Brent, de referència mundial, supera els 96 dòlars (+0,07%, 96,62 dòlars) mentre que el West Texas, de referència als EUA, se situa als 93,65 dòlars (-0,06%) .
Les retallades de producció d'Aràbia Saudita i Rússia i la caiguda de les reserves nord-americanes, se suma a les preocupacions sobre l'impacte de l'escassetat de subministrament mundial de l''or negre'. Així mateix, el repunt dels preus de l'energia ha revifat els temors inflacionistes a tot el món.
"La preocupació més àmplia és la rapidesa amb què poden retrocedir les pressions inflacionàries en un moment en què els preus del petroli continuen pujant, amb els preus del Brent acostant-se cada vegada més als 100 dòlars per barril i quin efecte tindrà en l'economia mundial", explica Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.
Per als experts de Danske Bank, "la pujada dels preus de l'energia se sumarà a la pressió inflacionista i recolza l'opinió que els bancs centrals mantindran els tipus més alts durant més temps".
ANÀLISI TÈCNICA
Després de les darreres caigudes, l'S&P500 segueix sota pressió. Tot i la gana insaciable per la intel·ligència artificial (IA), l'augment dels rendiments amenaça les valoracions.
"Hi ha una important zona de suport a prop dels 4180-4200 punts, que protegeix la mitjana de 200 sessions; i la principal reculada de Fibonacci del 38,2% del ral·li de l'any passat. Si es perd aquest suport, l'índex entrarà a una zona de consolidació baixista a mitjà termini i les vendes massives es podrien aprofundir fins a finals d'any”, indica Ozkardeskaya.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, Micron Technology cau a prop del 5% a Wall Street després de registrar pèrdues més grans del que s'esperava al primer trimestre fiscal. La companyia també ha dit que està treballant per convertir-se en proveïdor d'Nvidia.
A més, segons publica The Wall Street Journal, els usuaris del nou iPhone 15 d'Apple estan queixant-se pel sobreescalfament del telèfon en utilitzar-lo, cosa que pot provocar pressió baixista addicional per a la companyia més important del mercat nord-americà.
En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,16% (1,0517 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,10% (1.892 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,624% i el bitcoin puja un 0,57% (26.400 dòlars).