citi jp morgan wells fargo

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest divendres després dels guanys de dijous que van portar tant l'S&P 500 com el Nasdaq als tancaments més alts des de l'abril del 2022. Durant aquesta jornada, l'atenció del mercat està posada en la publicació dels resultats del segon trimestre dels grans bancs.

En el còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a un comportament clarament positiu, amb el Dow Jones guanyant un 1,39%, S&P 500 pujant un 2,23% i el Nasdaq, per part seva, es dispara un 3,36%.

Les bones dades d'inflació del juny han estat rebudes amb optimisme pels operadors, que ara no creuen que la Reserva Federal (Fed) pugi tipus més enllà de la propera reunió del dia 27 de juliol.

"El mercat ja no veu que la Reserva Federal (Fed) es torni més agressiva quan la inflació s'està desaccelerant. A més, un dels membres de la Fed més agressius, James Bullard, va renunciar aquest dijous. Una altra pujada de 25 punts bàsics a la reunió de juliol de la Fed té més del 90% de probabilitats. Però les possibilitats d'una altra alça de tipus darrere d'aquesta són cada vegada més borroses, per la qual cosa els mercats de renda variable aclamen la relaxació de les expectatives de la Fed", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Amb tot, des del banc central nord-americà segueixen apostant per utilitzar un to agressiu i Christopher Waller, governador de la Fed, ha insistit en la necessitat de pujar els tipus, almenys dues vegades aquest any. "Veig necessàries dues pujades més de 25 punts bàsics en el rang objectiu en les quatre reunions que queden aquest any perquè la inflació segueixi avançant cap al nostre objectiu", ha declarat.

ELS GRANS BANCS RENDEN COMPTES

La temporada de resultats del segon trimestre ja ha començat. Aquest divendres seran els grans bancs els que comencin a rendir comptes davant del mercat.

JP Morgan, Citigroup i Wells Fargo han fet conèixer les seves xifres que, contra el pronòstic dels analistes, han superat les estimacions del consens.

JP Morgan ha disparat el benefici net un 67%, fins als 14.472 milions de dòlars en el període finalitzat el juny del 2023 enfront dels 8.649 milions de dòlars de l'exercici anterior.

Wells Fargo ha elevat els guanys entre l'abril i el juny fins als 4.938 milions de dòlars, un 57% més que els 3.142 milions aconseguits durant el mateix període de l'any anterior gràcies a la pujada dels tipus d'interès.

Citigroup, per la seva banda, ha registrat un benefici net de 2.900 milions de dòlars, xifra que suposa un descens del 36% des dels 4.500 milions obtinguts durant el mateix període de l'any anterior. Amb tot, els números han superat les previsions del consens.

Així mateix, BlackRock ha aconseguit durant el segon trimestre incrementar el benefici net atribuït un 26,8% respecte al mateix període de l'any passat, assolint els 1.366 milions de dòlars i superant les estimacions.

REAJUST AL NASDAQ 100

El Nasdaq 100 també serà el centre d'atenció perquè aquest divendres anuncia un reequilibri de les ponderacions, que entrarà en vigor el 24 de juliol. Es tracta de reduir les ponderacions del grup conegut com els set magnífics, que ha impulsat gran part dels guanys del selectiu tecnològic des del començament d'any.

El reequilibri cerca reduir les ponderacions combinades de Microsoft, Meta, Nvidia, Tesla, Alphabet, Apple i Amazon, de poc més del 50% a poc més del 40%.

Aquest és el tercer reequilibri especial registrat per al Nasdaq 100.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica d'aquest divendres porta com a dada més destacada la publicació de l'índex de sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,12% (76,87 dòlars) i el Brent cau un 0,11% (81,30 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,06% (1,1226 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,15% (1.964 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,793% i el bitcoin retrocedeix un 1,33% (31.225 dòlars).

Noticias relacionadas

contador