dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest divendres després del signe mixt de dijous, en una jornada durant la qual les caigudes més importants van ser per al Nasdaq, que es va veure pressionat per Tesla i Netflix després que les dues tecnològiques donessin a conèixer els seus comptes trimestrals. El Dow Jones, en canvi, va registrar la novena sessió consecutiva de guanys, fet que suposa la seva ratxa guanyadora més llarga des del 2017. Els inversors, per la seva banda, segueixen descomptant resultats empresarials i esperen amb interès la pròxima decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed).

  • 39.178,98
  • -

En el còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a un comportament mixt, amb el Dow Jones avançant un 2,41% i l'S&P 500, un 0,55%, mentre que el Nasdaq baixa un 0,53%.

Els resultats empresarials estan sent els protagonistes del mercat durant aquests dies i, fins ara, la temporada és més sòlida del que s'esperava. De fet, el 73% de les companyies de l'S&P 500 que ja n'han informat han superat les expectatives dels analistes.

Els inversors també esperen amb atenció la decisió de tipus de la Fed que es coneixerà dimecres que ve, 26 de juliol. El mercat descompta amb un 99% de probabilitat, segons l'eina FedWatch de CME Group, una pujada de 25 punts bàsics, encara que l'interès se centra en els comentaris sobre què pot passar en el futur.

Els operadors creuen que la bona dada d'inflació "forçarà" el banc central nord-americà a posar fi al seu enduriment monetari, encara que des de l'organisme insisteixen en la necessitat de dues alces més durant el 2023.

"No hi ha expectatives d'una altra pujada el setembre, mentre que un 20% prediu que podria haver-hi una altra pujada el novembre. La pregunta que sorgeix és, quan començarà la Fed a retallar les taxes, el gener o el març? Dependrà de la inflació, de veritat", reflexiona Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"Al nostre parer, la Fed deixarà la 'porta oberta' a una nova alça de les seves taxes oficials després de la de juliol, alça de les seves taxes oficials després de la de juliol, aquesta última alça que donem per feta, per si la marxa de la inflació nord-americana no és tan positiva com s'espera", indiquen a Link Securities.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq ha registrat una frenada després d'acostar-se a la resistència dels 16.000 punts.

"Aquest és l'últim escull abans dels màxims de tots els temps que va dibuixar, a finals del 2021, als 16.764 punts. De moment és només una correcció", afirma César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

Cal destacar que, des del començament de l'any, l'índex s'ha revalorat més d'un 41% i "entra dins del que és sa i normal que es prengui un respir, i més després d'atacar resistències", afegeix Nuez.

"El més normal és que torni a provar el suport dels 15.000 punts, preus on el més probable és que tornin a aparèixer les compres", explica l'analista.

Per això, Nuez considera que, "després de prendre's un respir no descartem tornar a veure un nou intent per atacar els màxims de tots els temps que presenta als 16.764 punts".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,71% (76,19 dòlars) i el Brent guanya un 0,63% (80,14 dòlars). Per part seva, l'euro s'ha apreciat un 0,10% (1,1133 dòlars), i l'unça d'or retrocedeix un 0,29% (1.965 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,845% i el bitcoin es revalora un 0,24% (29.795 dòlars).

Noticias relacionadas

contador