ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street registra compres aquest dilluns després dels guanys de divendres, que van portar l'S&P 500 i el Nasdaq a marcar nous rècords, i després de posar fi a una setmana alcista, liderada pels valors tecnològics. Durant les properes sessions els inversors tindran davant seu diverses referències destacades entre les quals es troben les dades d'inflació i l'inici de la temporada de resultats.

  • 20.757,41
  • -0,13%

L'informe oficial d'ocupació del mes de juny va mostrar la creació de 206.000 llocs de treball, per sota dels 272.000 del mes anterior i per sobre dels 190.000 estimats pel consens. La taxa d'atur, per part seva, s'elevava fins al 4,1%.

"No són males dades, però mostren cert refredament del mercat laboral. És una bona combinació. L'ocupació afluixa, encara que no prou per generar preocupació sobre la solidesa del cicle nord-americà, mentre els salaris perden tracció gradualment", expliquen des de Bankinter.

Per això, ara totes les mirades estan posades sobre l'IPC del mateix mes enfront de l'expectativa que la moderació porti la Reserva Federal (Fed) a retallar els tipus d'interès al setembre.

El mercat espera que la inflació baixi fins al 3,1% en taxa general enfront del 3,3% del maig, mentre que per a la variable subjacent estima que es mantingui al 3,4%.

"Sens dubte, el setembre és un mes molt propici per a una primera retallada de tipus de la Fed i aquestes expectatives es veuran reforçades encara més si l'IPC general se situa al 0,2% intermensual", indiquen a ING.

En aquest sentit, i a la recerca d'alguna pista sobre l'evolució de la política monetària del banc central nord-americà, els inversors també seguiran a prop les intervencions del president de l'organisme, Jerome Powell, davant del Congrés i el Senat dels Estats Units.

"Serà interessant analitzar el que Powell diu als legisladors sobre l'estat de l'economia nord-americana, sobre l'evolució de la inflació i sobre la política monetària. Tot i que no esperem sorpreses, ja que Powell ha parlat recentment sobre aquests temes, caldrà estar atents per si anticipa canvis potencials en l'actual política monetària de la institució", comenten des de Link Securities.

BIDEN NO ES RENDEIX

Un altre dels protagonistes de les darreres jornades està sent Joe Biden. Després del primer debat electoral enfront de Donald Trump, l'actual president dels EUA ha deixat diversos dubtes sobre les seves aptituds. Això ha provocat que molts reclamin que faci un pas al costat i que sigui un altre candidat qui representi els demòcrates.

Amb tot, Biden no es rendeix i ha afirmat que es presentarà a les eleccions i "guanyaré una altra vegada". "Segueixo en la carrera, derrotaré Trump".

El president considera que és la persona "més qualificada" per liderar el país i ha dit que l'única possibilitat d'abandonar la carrera presidencial serà que "el Senyor Totpoderós" li ho demani.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la temporada de resultats del tercer trimestre arrenca aquest divendres amb els grans bancs dels Estats Units donant el tret de sortida. JPMorgan, Citigroup, Bank of New York Mellon i Wells Fargo seran els primers a rendir comptes.

També és notícia Boeing, que finalment ha acordat declarar-se culpable d'un càrrec de frau criminal relacionat amb els accidents del 737 Max, segons ha informat el Departament de Justícia dels EUA, mesos després que els fiscals nord-americans afirmessin que el gegant aeroespacial va violar un acord de 2021 que el protegia de ser processat.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,77% (82,52 dòlars) i el Brent perd un 0,54% (86,07 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,05% (1,0838 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,73% (2.380 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,287% i el bitcoin suma un 0,20% (57.292 dòlars).

Noticias relacionadas

contador