dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse dow jones industrial average nasdaq subway platform sign unsplash
Sharecast / Martin Ceralde via Unsplash

Wall Street rebota aquest dilluns després de posar fi a una setmana de pèrdues, durant la qual el Dow Jones es va deixar un 0,75%, l'S&P 500 va baixar un 1,29% i el Nasdaq, un 1,93%, després de conèixer un ISM serveis més sòlid del que s'esperava, cosa que va revifar el temor que la Reserva Federal (Fed) no hagi posat fi al seu cicle d'ajust. En aquest sentit, la dada d'inflació del mes d'agost, que es coneixerà dimecres, serà clau per determinar el rumb de la política monetària de la Fed.

  • 42.175,11
  • -

"Aquesta setmana, les xifres d'inflació dels Estats Units donaran al dòlar una nova direcció i, amb sort, més suau. S'espera que la inflació general augmenti del 3,2% al 3,6% l'agost, a causa de la pujada dels preus de l'energia, mentre que la inflació subjacent pot haver disminuït del 4,7% al 4,3%", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior Swissquote Bank.

"La xifra econòmica clau per als Estats Units aquesta setmana seran les dades d'inflació, que probablement influiran en tot, des de les accions fins al mercat de divises, passant per la renda fixa i els preus de les primeres matèries", comenta Naeem Aslam, cap d'inversions de Zaye Capital Markets.

Per als experts de Link Gestión, en principi, "els inversors donen una probabilitat molt baixa, inferior al 10%, que la Reserva Federal (Fed) torni a pujar les taxes de referència a la reunió de setembre, encara que alguns han deixat la porta oberta a tornar-los a pujar el novembre si l'economia, el mercat laboral i la pròpia inflació no donen símptomes de cedir lleugerament”.

Per tant, creuen que si la inflació "sorprèn" a l'alça, els mercats de bons i accions respondran de manera negativa. "Al contrari, si aquesta variable compleix el que s'esperava -la general es manté estable al 4,3% i la subjacent baixa del 4,7% del juliol al 4,3% l'agost- o 'millora' les projeccions del consens d'analistes, els mercats respondran favorablement", afegeixen.

YELLEN, CONFIADA EN L'ATERRATGE SUAU

La Secretària del Tresor, Janet Yellen, es mostra cada vegada més confiada que els Estats Units seran capaços de contenir la inflació sense malmetre greument el mercat laboral, lloant les dades que mostren una desacceleració constant de la inflació i una nova afluència de sol·licitants d'ocupació.

"Em sento molt bé amb aquesta predicció", va dir Yellen quan se li va preguntar sobre les seves esperances, manifestades moltes vegades, que els EUA evitaran una recessió alhora que contindran les pujades dels preus. "Crec que caldria dir que estem en un camí que s'assembla exactament a això".

BIDEN ES REUNEIX AMB EL PRIMER MINISTRE XINÈS

Al pla polític, i dins del marc de la cimera del G20 a l'Índia, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha mantingut una trobada "no hostil" amb el primer ministre xinès, Li Qiang.

"Hem parlat de la conferència en general. Hem parlat sobre estabilitat", ha dit el dirigent dels EUA, que també ha explicat que ha conversat amb Li sobre com assegurar-se que l'anomenat Sud Global pugui accedir a noves oportunitats.

"No va ser hostil" el matx, ha remarcat Biden, que no ha comentat res més sobre això.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, els inversors estan molt atents a l'esdeveniment que Apple celebrarà aquest dimarts a la seva seu de Cupertino i en què s'espera doni a conèixer el seu nou iPhone 15. La companyia de la poma no passa un bon moment, sobretot, després de les informacions que indiquen que la Xina ha decidit prohibir l'ús d'iPhones a agències recolzades pel govern i les empreses estatals.

La companyia també ha estat notícia aquest dilluns, després que Qualcomm Technologies anunciés que ha signat un acord amb Apple per subministrar xips Snapdragon 5G Modem‑RF per a llançaments de telèfons intel·ligents el 2024, 2025 i 2026. Les accions de Qualcomm pugen un 4% a Wall Street, mentre que els títols d'Apple guanyen a prop d'un 1%.

A més, s'espera amb interès el preu definitiu que Arm (SoftBank) fixarà per a la seva OPV i que s'estima que estigui a la part superior o fins i tot per sobre de la seva banda orientativa situada entre els 47 i els 51 dòlars per acció arran la forta demanda dels inversors. Dijous, Arm començaria a cotitzar al Nasdaq.

Així mateix, Tesla puja més d'un 5% a Wall Street després que Morgan Stanley n'hagi elevat el preu objectiu fins als 400 dòlars per acció des dels 250 dòlars per títol anteriors. Des de l'entitat també han convertit la companyia en una de les seves opcions favorites en incloure-la al seu 'Top Pick'.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,73% (86,90 dòlars) i el Brent cedeix un 0,40% (90,30 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,25% (1,0725 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,37% (1.949 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,282% i el bitcoin puja un 0,28% (25.795 dòlars).

Noticias relacionadas

contador