• Els beneficis empresarials tenen més recorregut alcista que risc a la baixa "per primera vegada en molts anys", afegeix el responsable d'inversions de JP Morgan Banca Privada
cbasia2d3

La situació a Europa és complicada... això és un fet. Les properes cites electorals (a França i Alemanya) generen una gran incertesa que no passarà, almenys, fins que es conegui el resultat dels comicis gals, que són els que més preocupen per aquesta possibilitat que guanyi l'extremista Front Nacional liderat per Marine Le Pen. Així doncs, fins al 7 de maig, quan se celebrarà la segona volta de les eleccions franceses, els dubtes seguiran aquí (i podrien augmentar depenent del resultat de la primera volta, el 23 d'abril). Així i tot, JP Morgan recomana superar les pors i no esperar al fet que el panorama s'aclareixi per prendre posicions en valors europeus.

"Com el sentiment actual és negatiu, qualsevol millora de les perspectives de la regió podria tenir un efecte significatiu, que generaria fluxos d'inversió i recolzaria als preus dels actius", afirmen des de JP Morgan

"La incertesa és alta, però sembla que queda reflectida en la rendibilitat inferior dels mercats de renda variable de la regió en els últims cinc anys. Encara que podria semblar prudent, esperar al fet que s'aclareixi completament la situació podria ser una estratègia costosa", assenyala Borja Astarloa, responsable d'inversions de JP Morgan Banca Privada.

Astarloa reconeix que l'augment de l'euroescepticisme i la incertesa política podrien fer del 2017 l'any més difícil de la història de la Unió Europea (UE). Així i tot, subratlla la fortalesa que ha demostrat Europa en el passat per superar situacions adverses i apunta que aquestes situacions també generen oportunitats. "Com el sentiment actual és negatiu, qualsevol millora de les perspectives de la regió podria tenir un efecte significatiu, que generaria fluxos d'inversió i donaria suport als preus dels actius", afirma.

UN CREIXEMENT EN BENEFICIS NO VIST EN MOLTS ANYS

El responsable d'inversions de JP Morgan recalca les fortaleses d'Europa, amb una economia "preparada per augmentar a gran velocitat i proporcionar oportunitats als inversors" i també amb un creixement dels beneficis empresarials que té més recorregut alcista que risc a la baixa "per primera vegada en molts anys". "Els beneficis a Europa segueixen prop d'un 20% per sota del seu nivell màxim. No obstant això, en 2017 podria ser diferent", apunta Borja Astarloa.

Europa explica també, segons destaca aquest expert, amb el suport d'un Banc Central Europeu (BCE) disposat a fer "tot el que sigui necessari" per recolzar la recuperació de la regió. "En aquest context, sembla adequat mantenir cert grau d'exposició a la renda variable europea. És important recordar que la regió representa prop del 20% del PIB mundial, i una proporció similar dels mercats de renda variable globals; evitar-la completament podria afectar significativament a la rendibilitat de les carteres", adverteixen des de JP Morgan.

Noticias relacionadas

contador