• Així mateix, es publicarà aquest dimarts la taxa d'atur de desembre al Japó
ep siemens gamesa
SØREN KJELDGAARD

Els inversors comptaran amb diferents referències d'interès aquest dimarts, 30 de gener. Una d'elles, el Producte Interior Brut (PIB) d'Espanya del quart trimestre de 2017 i, també, de tot l'any passat. D'aquesta manera, es podrà comprovar, entre altres coses, l'efecte de la inestabilitat política a Catalunya sobre l'evolució de l'economia del país.

  • 303,65$
  • 1,06%
  • 18,05€
  • 0,00%

I és que, al pla polític, cal esmentar que aquest dimarts tindrà lloc, a partir de les 15:00 hores, la sessió d'investidura de Carles Puigdemont al Parlament català. Aquesta estarà marcada per la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre una possible investidura telemàtica o a distància, que ha estat celebrada pel Govern central. Per tant, es podrà comprovar si la situació a la comunitat catalana té algun pes a la borsa o, per contra, els inversors ja donen per descomptada la incertesa.

De tornada al calendari estrictament econòmic, aquest dimarts també es coneixerà el PIB de França i el de tot l'Eurozona. Així mateix, es publicarà l'Índex de Preus de Consum (IPC) de gener a Alemanya. Finalment, al pla macroeconòmic, es donarà a conèixer la taxa d'atur de desembre al Japó, mentre als Estats Units es coneixeran les reserves setmanals de cru de l'API (Institut del Petroli Nord-americana, en les seves sigles en anglès).

Mentrestant, pel que fa a l'àmbit corporatiu, continuarà la temporada de resultats empresarials tant a Espanya com als EUA. Així, l'altre costat de l'Atlàntic retran comptes, entre altres, la cadena de menjar ràpid McDonald' si la farmacèutica Pfizer (ambdues abans de l'obertura del mercat nord-americà). Per la seva banda, Siemens Gamesa serà la protagonista al mercat espanyol, però després del tancament de la borsa.

ECONOMIA

Espanya: PIB anual i del tercer trimestre de 2017 (9:00h).

França: PIB anual anual i del tercer trimestre de 2017 (7:30h).

Eurozona: PIB anual anual i del tercer trimestre de 2017 (11:00h).

Japó: taxa d'atur de desembre (00:30h).

EUA: reserves setmanals de cru de l'API (22:35h).

EMPRESES

Espanya: resultats de Siemens Gamesa.

EUA: resultats de McDonald's i Pfizer.

Noticias relacionadas

contador