• La demora s'ha degut a la volatilitat i les caigudes del mercat
china, shanghai, chinese

Les autoritats xineses han donat el vistiplau a la posada en marxa de la connexió entre les borses de Hong Kong i Shenzhen, tema que s'havia demorat des de l'any passat any i que estava previst que comencés a funcionar a principis del present exercici. El pla suposa una rèplica al que ja es va executar entre les borses de Xangai i Hong Kong el 2014, i busca augmentar el dinamisme i la liquiditat dels parquets xinesos i obrir-los a l'exterior.

La connexió permetrà als inversions internacionals la compravenda d'un nombre limitat de títols a la Borsa de Shenzhen a través de la de Hong Kong i l'inrevés. El retard en l'aprovació del pla s'ha degut a l'espera que els mercats donessin més garanties d'estabilitat, després dels episodis de volatilitat i fortes reculades de fa un any i principis de 2016.

"La preparació per al llançament de la connexió Shenzhen-Hong Kong ha pràcticament acabat, i el Consell d'Estat ha aprovat el seu pla d'aplicació", ha assegurat el ministre Li Kequiang després d'una reunió executiva del Consell d'Estat, segons un comunicat d'aquesta institució.

El Consell d'Estat assegura que busca tenir el mateix èxit que amb la connexió entre les places borsàries de Xangai i Hong Kong, que "ha resistit la prova del mercat, amb un rendiment global estable i ordenat". Aquesta connexió ha generat transaccions per valor d'uns dos bilions (milions de milions) de iuans, una mica més de 280.000 milions d'euros, en el seu primer any de funcionament, segons l'agència Efe.

contador