ep imagenes del ibex 35
EUROPA PRESS - Archivo

L'Ibex 35 s'ha desmarcat d'una jornada mixta a les borses europees, i ha repuntat un 1,36% fins als 6.762,70. Inditex ha pujat un 5% i ha estat el principal motor del selectiu, juntament amb Ferrovial (+2,5%) i Telefónica (+3). L'índex espanyol segueix endarrerit respecte de les altres grans borses europees, però com a mínim aquesta sessió ha estat més rendible.

  • 11.435,70
  • -0,28%

Inditex s'ha disparat més d'un 5% en vista de les cues per entrar a les seves botigues de França, després de les mesures de desconfinament anunciades pel Govern francès. A més, Telefónica ha rebotat després de l'operació corporativa anunciada al Regne Unit, que li permetrà reduir el deute de manera considerable.

Altres valors destacats han estat Cellnex (+4,18%) i Ferrovial, dos dels cinc valors de l'Ibex que registren un comportament positiu aquests darrers dotze mesos, juntament amb Viscofan, Grifols i Iberdrola.

En negatiu, els valors del sector turístic, que segueixen molt castigats. Meliá Hotels ha baixat un 5,89% després que Espanya anunciés que posarà en quarantena els viatgers internacionals a partir del 15 de maig, com a mínim mentre duri la desescalada. A més, Indra ha baixat un 4,35% després de publicar uns resultats que no han agradat al mercat.

D'altra banda, grans valors com ArcelorMittal (-5,63%) o IAG (-2,27%) continuen caient. El primer ha anunciat una ampliació de capital, i el segon ha dit que les coses se li torcen encara més davant aquests plans de posar als viatgers internacionals en quarantena als diferents països.

Es nota la por davant la possibilitat d'un rebrot del virus enmig del procés de desescalada mundial, i això té preocupats els inversors. Avui Espanya ha anunciat que posarà en quarantena als viatgers internacionals a partir del 15 de maig, seguint l'exemple d'altres països. El món és conscient que ha de començar a moure's per no enfonsar-se econòmicament, però alhora sap que això comporta un risc, i s'estan fixant mesures per intentar minimitzar-lo tant com sigui possible.

A nivell econòmic, la Xina i els EUA han publicat les seves últimes dades d'inflació. L'IPC d'abril del gegant asiàtic va ser del 3,3%. Els economistes esperaven un 3,7%, mentre que la lectura de març va ser del 4,3%. Als EUA, els preus han baixat 8 dècimes a l'abril, la major caiguda des de 2008, cosa que ha reduït l'Índex de Preus al Consum (IPC) fins al 0,3% interanual, la menor pujada en 12 mesos des d'octubre de 2015.

Per part seva, Haruhiko Kuroda, el cap del Banc del Japó, ha declarat en una compareixença al parlament japonès que el banc central farà "tot el que pugui" per front a la crisi.

Pel que fa a d'altres mercats, el petroli Brent puja un 1% i frega els 30 dòlars, mentre que l'euro es revaloritza un 0,6% i es canvia a 1,0868 dòlars. La rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,85% i la prima de risc cau a 136 punts.

ANÁLISI DE L'IBEX

"Finalment, l'Ibex tanca a prop dels màxims del dia, i es separa una mica de la zona de suport dels 6.580 punts. D'altra banda, tot segueix igual, és a dir, ni perforem suports ni ataquem resistències. Encefalograma pla a l'Ibex," diu J.M. Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I és que per poder parlar d'un possible tram alcista més o menys consistent, com a mínim hauríem de superar la resistència que tenim a l'últim màxim decreixent (7.130). Mentrestant, es pot dir que l'Ibex està desplegant un petit triangle, per allò dels màxims lleugerament decreixents i els mínims creixents," conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador