• El Ibex 35 está en su cuarta sesión al alza, en su mejor racha desde abril
  • La libra se mueve sin dirección clara un día antes del referéndum
Ibex_Inversores

Resten unes hores perquè es posi punt i final a les especulacions sobre el risc del Brexit i es conegui si es materialitza o el Regne Unit continua a la Unió Europea. I sota aquesta premissa els inversors han posat el fre al rebot iniciat divendres, amb el la qual cosa les borses es mouen amb guanys encara que molt moderats, en una espècie de calma tibant que molts temen que es trenqui amb un moviment brusc.

  • 11.659,20
  • 0,35%

Així, a mitja sessió l'IBEX-35 cotitza en positiu, en la seva quarta sessió consecutiva en verd, cosa que no es veia des d'abril. El selectiu de la Borsa de Madrid va obrir amb pujades, es va capgirar i després ha tornat al terreny dels guanys, seguint ressagades les alces de mig punt del DAX alemany, el CAC 40 francès i el FTSE 100 britànic. A Wall Street, els futurs apunten a una obertura lleugerament alcista, en línia amb la sessió anterior, mentre que a Àsia les principals borses han acabat amb signe mixt però escàs moviment. La lliura sembla estar en compàs d'espera, i cotitza sense direcció clara enfront del dòlar i a l'euro.


"Ja ha començat el compte enrere per al referèndum i els inversors haurien d’”agafar aire” per afrontar el resultat que ara sembla més procliu a la permanència. En qualsevol cas segueix penjant d'un fil i és per això que pensem predominarà la cautela en aquestes últimes hores", assenyalen els analistes de Bankinter, que ja havien anticipat que "aquesta setmana és inútil complicar-se la vida pensant en posibles variables que determinin la direcció del mercat, ja que només importarà el desenllaç del referèndum sobre el Brexit".


"S'apropa el referèndum del Regne Unit sobre el Brexit o el Bremain i augmenta la tensió a les institucions financeres però els mercats reben bé les últimes previsions que es decanten cap a la permanència a la UE i les borses pugen", encara que de manera moderada, argumenta Ramón Morell, analista d’ETX Capital. Així, els últims sondejos conviden a l'optimisme dels defensen que no hi hagi Brexit, mentre que David Cameron, primer ministre, va llançar un últim missatge a favor de la UE i va recordar que seria "irreversible" el vot de la ruptura.

contador