ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20230420115703
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street cotitza amb caigudes moderades aquest dilluns, després del descens de divendres passat, que va ser provocada pel gir a la baixa d'Nvidia després de marcar màxims històrics. Els inversors esperen la publicació de diverses dades d'inflació als Estats Units durant els propers dies, en una setmana de 'quadruple hora bruixa', ja que divendres es produiran els venciments trimestrals d'opcions i futurs.

  • 42.313,00
  • -

Sobre la caiguda d'Nvidia, que ha liderat el ral·li de les borses des que va començar l'any, els experts de Link Gestión opinen que "els inversors han optat per fer beneficis al sector tecnològic, cosa que aquesta matinada s'ha estès a les borses asiàtiques".

Segons la seva valoració, "no trobem una altra raó diferent de les preses de beneficis per explicar el gir a la baixa que es va donar a la borsa nord-americana divendres, borsa que al principi va rebre de manera molt positiva l'informe d'ocupació del febrer" als EUA.

La seva anàlisi assenyala que "si bé la creació d'ocupació va continuar sent sòlida al mes, la taxa d'atur va repuntar lleugerament, mentre que es va desaccelerar el creixement interanual dels salaris". Per això, consideren que les dades van ser "del gust de la Fed, que sembla que està aconseguint l'objectiu d''aterratge suau' de l'economia dels Estats Units que s'havia proposat".

A L'ESPERA DE L'IPC

Sobre la dada més rellevant de la setmana, l'IPC del febrer als EUA, el consens espera que la taxa general es mantingui al 3,1%, i que la taxa subjacent, sense aliments ni energia, baixi al 3,7% des del 3,9%. Dijous es publicaran l'índex de preus de la producció (IPP), que també és seguit pel mercat.

Segons Link Gestión, "qualsevol lectura 'pitjor' del que s'esperava", que mostri una inflació més enganxosa, serà mal rebuda per bons i accions, que descompta una primera baixada de tipus al juny.

"Si la inflació es mostra més reticent a baixar del que s'esperava, els inversors reaccionaran negativament, en veure's novament forçats a recalibrar les seves expectatives de tipus, endarrerint en el temps l'inici del procés de baixades", argumenten aquests analistes.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Actualment, el gegant del programari empresarial Oracle presentarà els seus resultats després del tancament de mercat.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 1,05% (81,22 dòlars), l'euro es deprecia un 0,16% (1,0919 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,06% (2.186 dòlars), a prop de nivells rècord.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta el 4,094%, i el bitcoin escala un 3,75%, fins als 72.051 dòlars, i marca nous màxims històrics.

contador