dl wall street bull wall st new york city nyc ny new york stock exchange nyse nasdaq stocks shares financie us usa america pb
Sharecast / Alexander Naumann via Pixabay

Wall Street cotitza aquest dijous amb caigudes moderades després del rebot destacat de dimecres, que es va produir des de zones de suport rellevants a curt termini en els índexs novaiorquesos per anàlisi tècnica.

  • 39.118,86
  • -

A nivell fonamental, la baixada en les expectatives d'inflació dels consumidors, juntament amb la bona rebuda que van tenir els resultats de Nike, van ser suficients per justificar les compres i alleujar la sobrevenda diària que acumulava el mercat per les pèrdues de les últimes sessions.

JP MORGAN APOSTA PER BONS I DIVIDENDS

JP Morgan Asset Management anticipa la tornada dels bons a les carteres davant el reajustament de la renda fixa i aconsella companyies que reparteixen dividends de cara al 2023.

Segons la seva opinió, les accions que proporcionen unes rendes atractives "semblen presentar valoracions més raonables que aquelles que n'ofereixen poques o cap" i són una bona opció per a aquells inversors més conservadors.

LA IMPORTÀNCIA DEL PMI

Hi ha un indicador macro que cal seguir perquè el seu comportament està directament vinculat amb l'evolució de les borses. És l'índex de gestors de compra (PMI). "La història ens ensenya que la renda variable sol caure quan baixa per sota d'una xifra de 50, com ha passat aquest any", explica Álvaro Antón, Country Head d'abril per a Iberia.

Així doncs, de cara al proper any, caldrà estar pendents del seu comportament atès que, quan els índexs PMI comencen a recobrar el nivell de 50, “molt abans que la recuperació comenci de veritat, els mercats de renda variable solen començar a repuntar", subratlla Antón. "Això és el que podríem veure el 2023", afegeix.

Aquest dijous, l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Departament de Comerç ha revisat a l'alça el creixement del PIB dels Estats Units del tercer trimestre fins al 3,2%. La primera estimació de l'indicador havia indicat un augment del 2,6%, que posteriorment va ser revisat fins al 2,9%, i ara finalment ha quedat al 3,2%, millorant la previsió del consens, que esperava que es mantingués al 2,9%.

També s'han publicat els d'atur setmanal, que donen un augment de les peticions setmanals de desocupació a la setmana del 16 de desembre fins a les 216.000, des de les 214.000 registrades a la setmana prèvia (revisat a l'alça des de les 211.000), mentre que el consens esperava que pugessin fins a les 222.000.

Els analistes d'Oxford Economics assenyalen que "en general, les dades de sol·licituds són consistents amb un mercat laboral que encara està massa ajustat per a la Fed i la deixa en camí de pujar les taxes encara més el 2023 després de l'augment de taxes de 50 punts bàsics de la setmana passada".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, el fabricant de semiconductors Micron Technology cau en preobertura després de confirmar ahir a la nit, després del tancament del mercat, que retallarà el 10% de la plantilla a causa del complicat escenari macroeconòmic.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 0,4% (78,59 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, repunta un 0,3% (82,47 dòlars). A més, l'euro s'aprecia un 0,38% (1,0643 dòlars) i l'or avança un 0,1% (1.827 dòlars). Per la seva banda, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 3,63% i el bitcoin puja un 0,4% (16.842 dòlars).

Noticias relacionadas

contador