- -157,23
- -0,40%
Les borses de la regió Àsia-Pacífic han registrat pèrdues, la majoria, aquest dilluns. Els inversors s'han deixat endur pel pessimisme després del tancament baixista de Wall Street divendres, mentre esperen les dades d'inflació de la Xina que es coneixeran aquesta setmana. També estan pendents de l'IPC dels Estats Units que es coneixerà dijous.
La Xina publicarà aquest dimarts la balança comercial i dimecres les dades d'inflació, dades que donaran pistes sobre la trajectòria de recuperació del país. Però fins que es coneguin, els dubtes han assaltat l'operativa aquest inici de setmana, de manera que l'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut lleugerament, mentre que els mercats de la Xina continental també s'han situat a terreny negatiu: el Shanghai Composite ha perdut un 0,67%, mentre que el Shenzhen Component ha baixat un 0,97%.
A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut un 0,22% per acabar als 7.309,2 punts. A Corea del Sud, el Kospi s'ha deixat un 0,85% i ha acabat als 2.580,7 punts, fet que suposa el seu quart dia consecutiu de pèrdues, mentre que el Kosdaq ha patit pèrdues més grans, del 2,2%, i ha tancat el dia als 898,22 sencers.
Les borses del Japó han estat les úniques en positiu aquest dilluns. El Nikkei 225 ha pujat un 0,19% i ha tancat als 32.254,56 punts i ha esborrat les pèrdues que havia registrat durant la sessió. Per part seva, el Topix ha avançat un 0,41% per acabar als 2.283,93 punts. Cal destacar que a les actes de la seva última reunió del juliol, el Banc del Japó (BoJ) afirma que encara li queda un "camí significativament llarg per recórrer" abans de revisar la seva postura sobre la seva política de tipus d'interès negatius. I afegeix que encara cal mantenir el marc de control de la corba de rendiments.
A la regió, aquest dilluns s'han conegut a més altres dades macroeconòmiques, com el PIB d'Indonèsia, que va créixer al segon trimestre per sobre de les previsions dels analistes. En concret, es va elevar el 5,17% interanual, per sobre del pronòstic del consens, que apuntava a un creixement del 4,93%. En termes trimestrals, el PIB del país del sud-est asiàtic va créixer el 3,86%.
També s'ha publicat la inflació tailandesa del juliol, que ha pujat menys del previst. Segons les dades del Govern, l'IPC va créixer un 0,38% respecte de fa un any, per sota de les expectatives dels analistes, que auguraven una pujada del 0,64%. La lectura, comparada amb l'augment interanual del 0,23% del juny, representa el tercer mes consecutiu que la inflació es manté per sota del rang objectiu del banc central del país, entre l'1% i el 3%.