dl sydney australia new south wales opera house city habour skyline pb
Sharecast / Simon via Pixabay
40.912,37
  • -1,28
  • 0,00%

Caigudes generalitzades aquest dijous a les borses de la regió Àsia-Pacífic. Els índexs de referència del Japó i Corea del Sud han liderat les pèrdues, i el d'Austràlia ha acabat la jornada al nivell més baix en un any.

La incertesa s'ha apoderat de l'operativa dels inversors aquest dijous, en espera de les dades macroeconòmiques clau de la sessió, que es coneixeran més tard. Es tracta del PIB dels EUA i de la decisió de tipus del Banc Central Europeu (BCE), que centren tota l'atenció.

El Kospi de Corea del Sud ha perdut un 2,71% i ha tancat als 2.299,08 punts, el nivell més baix des del 6 de gener, mentre que l'índex Kosdaq s'ha deixat un 3,5%, i ha acabat la sessió als 743,85 punts, el nivell més baix des del 31 de gener.

Precisament aquest dijous s'ha conegut que l'economia de Corea del Sud va créixer a un ritme lleugerament més ràpid del que s'esperava al tercer trimestre, segons dades del Banc de Corea. En concret, el Producte Interior Brut (PIB) va créixer un 0,6% durant el trimestre juliol-setembre respecte al trimestre anterior, quan el consens d'analistes esperaven un augment mitjà del 0,5%.

Es tracta d'una bona notícia que amb prou feines ha tingut incidència a les borses, i és que l'atenció està fixa en la propera reunió de tipus del Banc de Corea, que se celebrarà a finals de novembre, en què es veurà com afecta aquesta dada la decisió de política monetària del banc central.

Per part seva, el Nikkei 225 del Japó ha caigut un 2,14% per finalitzar als 30.601,78 punts, mentre que l'índex Topix ha retrocedit un 1,34% i ha acabat als 2.224,25 punts.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha perdut un 0,61% fins als 6.812,30 punts, tocant així el nivell més baix des de finals d'octubre del 2022.

L'índex Hang Seng de Hong Kong també ha apostat pel vermell, amb caigudes del 0,35%, mentre que l'índex de referència CSI 300 de la Xina ha estat l'únic al territori positiu, amb pujades del 0,24%.

Noticias relacionadas

contador