ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza amb caigudes després del rebot de dilluns, que va posar fi a una ratxa baixista de curt termini per a la renda variable nord-americana. Aquest dimarts, els inversors tornen a posar el focus sobre les tensions del sector bancari.

  • 39.331,85
  • -

Sobretot perquè l'agència Moody's ha retallat la valoració de 10 bancs petits i mitjans i ha assenyalat que podria rebaixar la qualificació dels principals prestadors, incloent-hi U.S. Bancorp, Bank of New York Mellon, State Street i Truist Financial, a causa de les pressions creixents sobre el sector.

L'agència ha canviat negativament la perspectiva d'onze grans prestadors, entre ells Capital One, Citizens Financial i Fifth Third Bancorp.

"Els resultats del segon trimestre de molts bancs van mostrar creixents pressions de rendibilitat que reduiran la capacitat de generar capital intern", ha apuntat l'agència en una nota per justificar la seva decisió.

I ha afegit que "això es produeix quan una lleu recessió als Estats Units està a l'horitzó per a principis del 2024 i la qualitat dels actius sembla que disminuirà, amb riscos particulars a les carteres de béns immobiliaris comercials (CRE) d'alguns bancs".

DEBILITAT ECONÒMICA A LA XINA

La Xina ha estat novament protagonista perquè ha publicat febles dades econòmiques. Les importacions del gegant asiàtic van caure el 12,4% el juliol, molt per sobre de la caiguda esperada del 5%. I les exportacions del mateix període van baixar un 14,5%, també per sobre de la baixada prevista del 12,5%.

Als Estats Units, es publicaran dades com la balança comercial del juny i els inventaris empresarials del mateix període. Tot i que les referències més importants seran l'IPC dels Estats Units (dijous) i l'índex de preus industrials (divendres).

Des d'Invesco, detallen que el procés desinflacionista està en marxa. Així, la demanda ja s'està ralentint en moltes de les principals economies, les condicions creditícies s'estan endurint i, sobretot als Estats Units, la inflació ja segueix una tendència a la baixa.

Segons la seva opinió, els tipus d'interès estan tocant sostre als mercats desenvolupats, liderats pels Estats Units. Per això, després d'un ràpid cicle d'enduriment, creuen que la Fed és a prop del tipus terminal.

RESULTATS EMPRESARIALS

Al capítol de resultats empresarials, United Parcel Service (UPS) ha registrat un benefici net de 2.081 milions de dòlars al segon trimestre del 2023, xifra que suposa un descens del 27% en comparació amb el mateix període del 2022.

A més, Eli Lilly ha disparat els seus guanys un 85% entre abril i juny, fins a assolir els 1.763,2 milions de dòlars. Dimecres serà el torn de Disney i Wynn Resorts.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,8%, fins als 84,62 dòlars. Per part seva, l'euro es deprecia un 0,22%, fins als 1,0977 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,02%, i l'unça d'or cedeix un 0,2%, fins als 1.965 dòlars. Finalment, el bitcoin repunta un 0,3%, fins als 29.150 dòlars.

Noticias relacionadas

contador