ep negociaciones comerciales entre china y eeuu
TWITTER / @ESTATALESCLATE - Archivo
38.981,75
  • 70,56
  • 0,18%

Les borses asiàtiques han cotitzat amb signe mixt aquest divendres, després que el Pentàgon hagi afegit més empreses xineses a una llista negra de suposades companyies militars del gegant asiàtic.

Les accions de la Xina continental han caigut, amb el compost de Xangai perdent un 0,35% mentre que el component de Shenzhen s'ha mantingut sense canvis. L'índex Hang Seng de Hong Kong també ha baixat un 0,16%.

El major fabricant de xips de la Xina, Semiconductor Manufacturing International Corp, i el productor de petroli CNOOC han estat algunes de les empreses afegides a la llista negra. El comerç de les accions de SMIC que cotitzen a Hong Kong s'ha aturat arran d'aquesta notícia, amb l'última caiguda de les accions de més del 2% després de 3 minuts de negociació. CNOOC, o China National Offshore Oil Corp, també ha vist caure les seves accions al voltant del 2,2%.

En altres parts d'Àsia, el Kospi de Corea de Sud ha liderat els guanys entre els principals mercats de la regió i ha pujat un 1,36%.

Al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 0,33% mentre que el Topix ha estat un 0,16% més baix.

Mentrestant, les accions a Austràlia han pujat, ja que l'S&P/ASX 200 ha guanyat un 0,41%. El volum de vendes al detall d'Austràlia ha augmentat un 1,4% més a mes l'octubre sobre una base ajustada estacionalment, segons les xifres de l'Oficina d'Estadístiques del país.

Noticias relacionadas

contador