ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo

Les borses de la regió Àsia-Pacífic s'han tenyit de vermell aquest dimecres, en espera de la gran cita macroeconòmica de la setmana: la inflació dels Estats Units. La primera economia del món donarà a conèixer el seu IPC avui, i la dada serà clau per veure quin serà el camí que ha de seguir la Reserva Federal (Fed) durant els propers mesos.

De fet, el consens espera que la inflació dels Estats Units hagi augmentat un 0,4% intermensual a l'abril, i un 5% interanual. Els preus subjacents, que exclouen els components volàtils dels aliments i l'energia, poden haver pujat un 0,4%.

Fins a conèixer si aquestes estimacions es compleixen, els inversors s'han deixat emportar per la incertesa i les vendes s'han imposat a la regió. En concret, l'S&P/ASX 200 australià ha caigut un 0,12% per tancar als 7.255,7 després que el país presentés el pressupost dimarts a la nit. Austràlia va registrar el seu primer superàvit pressupostari des del 2008.

Per la seva banda, al Japó també hi ha predominat el vermell. El Nikkei 225 ha baixat un 0,41% i ha tancat la jornada als 29.122,18 punts, mentre que el Topix s'ha deixat un 0,55% i ha acabat fins als 2.085,91 punts.

El Kospi sud-coreà ha perdut un 0,14% i el Kosdaq també ha caigut, un 0,2% si escau, malgrat que la taxa d'atur del país ha baixat al 2,6% a l'abril. I l'índex Hang Seng de Hong Kong ha reculat un 0,72%.

I a la Xina? Els inversors també estan esperant la dada d'inflació del país, que es coneixerà aquest dijous. El Shanghai Composite ha caigut un 1%, mentre que el Shenzhen Component ha registrat pèrdues menors, del 0,53%. El consens d'analistes espera que l'IPC xinès continuï caient a l'abril fins al 0,3%, fet que suposaria el tercer mes consecutiu de descensos i la cota més baixa des del febrer del 2021, quan la inflació es va situar al -0.2%.

Cal recordar que la inflació xinesa es va situar al 0,7% al març, després de baixar des d'un màxim del 2,1% al gener.

Noticias relacionadas

contador