coronavirus hong kong va assouplir certaines restrictions
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Nova jornada de caigudes a Àsia, on la pressió sobre les empreses tecnològiques xineses continua, llastades per la por davant les estrictes regulacions que imposa el govern de Pequín. Els índexs regionals han cotitzat a la baixa, amb les accions a Hong Kong lluitant per recuperar-se després de la seva caiguda de dilluns i dimarts, quan va cedir un 8%. En total, ha perdut un 13% al mes, el seu pitjor resultat des de setembre de 2011.

Les accions de la Xina continental han deixat caigudes al voltant del 0,5%. El compost de Shenzhen ha baixat un 5,5% al ​​mes, xifra que suposa el seu pitjor mes des de setembre de 2020, mentre que el compost de Xangai ha perdut gairebé un 6% al juliol, xifra que suposa el seu pitjor mes des d'octubre de 2018. Tant el dòlar de Hong Kong com el iuan de la ciutat autònoma -que no cotitza a la Xina continental- han deixat caigudes, amb mínims que no es veien des de l'abril.

Les accions del gegant d'Internet Tencent a Hong Kong han caigut un 3,73%, mentre que Alibaba ha baixat un 0,72% i Meituan, un 0,1%. Per la seva banda, JD.com ha pujat un 1,32% i Kuaishou Technology ha saltat un 2,11%. El índex Hang Seng Tech s'ha situat per sota de la línia plana.

Les accions del fabricant de vehicles elèctrics Xpeng, que cotitzen a Hong Kong, s'han desplomat un 12,63%, reflectint les pèrdues de similar magnitud de les seves accions cotitzades als Estats Units durant la nit.

L'índex de preus al consum d'Austràlia va pujar un 0,8% durant el trimestre de juny de 2021, segons les dades publicades dimecres per l'Oficina d'Estadístiques del país.

Al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 1,42%, mentre que l'índex Topix ha baixat un 0,94%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha caigut un 0,68%.

contador